Prištinska policija upala u škole u koje idu srpska djeca

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je tzv. kosovska policija bez ikakvog naloga i objašnjenja juče upala u dve srpske škole u Leposaviću i nedozvoljeno fotografisala školske prostorije.

Region 16.06.2024 | 13:03
Prištinska policija upala u škole u koje idu srpska djeca

 "U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, tzv. kosovska policija nema šta da traži!!!", naveo je Petković na društvenoj mreži X.
 On je istakao da se upadom u škole u Leposaviću premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo obračunava sa srpskom decom, ukazujući još jedanput i na privođenje dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

 "Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju "demokratskom procedurom"! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme - to je pravo lice Kurtijevog terora!", navodi danas Petković. 

  Petković je ranije izjavio da je "iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom" u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan - teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta.
 "Ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini, i ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja", rekao je Petković povodom privođenja dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

 Prema rečima Petkovića, ovaj strašni događaj u Leposaviću nije incident, već predominantna politika i nije prekomerna upotreba sile, već svakodnevna matrica policijskog postupanja na severu Kosova i Metohije. 
 Petković je istakao da je potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece Kurtijeva poruka mira i demokratije, ili je tako očigledno čitaju oni koji za ovakvo postupanje Prištinu žele da nagrade članstvom u međunarodnim organizacijama, saopštila je Kancelarija za KiM.
 "Krajnje je vrema da se pogleda istini u oči i prizna da je svaka podrška Kurtijevim šovinističkim akcijama saučesništvo u stvaranju tamnog vilajeta u srcu Evrope, gde je svaka logika poništena i svaka pozitivna vrednost prerasla u sopstvenu suprotnost", ukazao je Petković.

 Dodao je da Beograd još jednom najozbiljnije i sa velikom zabrinutošću apeluje na odgovorne činioce u međunarodnoj zajednici da spreče Kurtija u kampanji mržnje i nasilja protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer bez toga su stabilnost i mir u regionu zapadnog Balkana na ivici provalije.

(Tanjug / Foto: Tanjug)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zalosno

16.06.2024 13:36

Ali mora se otvoreno reci da dole zivota za Srbe nema i da ostanak nosi rizike u buducnosti. Divljacka vlast, kriminal, ogromna mrznja prema svemu sto je srpsko ukljucuje da ne smete pomisliti pjevanje pjesama i da se deklarisete i izrazavate kao Srbi. Sutra nekad ukinuce se sve i jezik i pismo i zabraniti Crkve i to je istina. Jedina sansa je da se promjeni medjunarodni poredak i da Njemacka i Amerika nemaju tu moc kao sada , a to je za 200 godina a mozda nikad. Da li se vrijedi boriti zaista ne znam .

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2024 14:59

Sve je to djelo Amerike, koja podržava ovaj divlji šiptarski narod zbog stacioniranja njihove baze. Srbi im pružaju otpor i zato su odmrznuti kod njih. Oni žele pokoriti cijeli Balkan! Daće Bog da nestanu.

Name

+

16.06.2024 15:45

To je nedopustivo.

ODGOVORITE