Пикси режира изненађења: Ови играчи нападају Енглезе

Ситно се броји до прве утакмице репрезентације Србије на Европском првенству. Заправо, то ће бити први меч државног тима на шампионату још од далеке 2000. Дакле, 24 дуге године су прошле. Наравно, како Марфијев закон некако често иде уз “орлове” није могло теже. Први противник Србији биће Енглеска. Силан тим, уз Француску, најбољи на првенству.

Србија 16.06.2024 | 11:41
Пикси режира изненађења: Ови играчи нападају Енглезе

Кејн, Белингем, Фоден, Сака… Страшан суд! Биће на великим мукама одбрана Србије, прије свега.

Није лако ни селектору Драгану Стојковићу. Што се тиче екипе “три лава”, не зна се одакле јаче дува. Па ипак, имају и они фалинки, најприје у дефанзиви. То ће покушати Пикси да искористи, посебно јер енглеска јавност врши велики притисак и има велика очекивања од првог дуела на ЕП њихових фудбалера. Дакле, они морају да побиједе, по сваку цијену.Ту лежи шанса Србије, поред лабаве посљедње линије противника, уз голмана који ипак не спада у ред врхунских.

Сходно свему томе, Србија ће на Енглеску са два шпица! И Митровић и Влаховић удариће на Острвљане. Оно што ће за многе бити изненађење, јесте то што ће највероватније Душан Тадић остати на клупи.

То јесте неочекивано, али заправо и није – гледајући тактички, па и тркачки. Сергеј ће иза ударних игли, а бо поковима ће, са озбиљним задацима и у дефанзиви, Андрија Живквовић и Филип Костић. У средњем реду, са посебним апострофом на припомоћ одбрани, дакле као дефанзивни везни играчи, на терен у Гелзенкирхену истрчаће Немања Гудељ, који је сигуран, док се за друго мјесто још копља ломе око Саше Лукића и Ивана Илића.

Што се тиче одбрамбених играча, сигурни су Никола Миленковић и Страхиња Павловић, а највећа мистерија је код трећег штопера. Ту су у конкуренцији играчи који су квалитетом слични – Милош Вељковић, Урош Спајић и Немања Стојић, пише Спортал.

Није ни код голмана “сигурњача”. Вања Милинковић Савић је био неприкосновен на голу Србије у такмичарским утакмицама, али ваљда напоменути да је Предраг Рајковић заиста у фантастичној форми.

(Српскаинфо/фото: ФСС) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија

16.06.2024 11:51

Де Пикси не лупетај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроздана

16.06.2024 14:36

Пико мој све се мени цини да вас ни нектар пиво не мозе спасити ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пулен

16.06.2024 16:00

Направит це јос један сабор па це доц и Пикси и лагано опран

Name

Реалиста

16.06.2024 17:37

Јој само да се необрукате. Ето Хрвати изгубили 3:0 и рекао би по резултату да су их Шпанци разбили међутим није тако. Као и увијек играћете ко бабе и вући се по терену само ће 2-3 играча бити на нивоу и спашавати од бруке. Увијек високо летите на почетку а на крају буде спрдачина.

ОДГОВОРИТЕ