Храм у Санском Мосту мјесто окупљања расељених Срба

Расељени Срби из Кљеваца у општини Сански Мост окупили су се у том селу поводом Спасовдана, крсне славе саборног храма Вазнесења Господњег.

Босна и Херцеговина 15.06.2024 | 14:06
Храм у Санском Мосту мјесто окупљања расељених Срба

У саборном храму служена је литургија и парастос борцима и цивилима погинулим у Другом свјетском рату. 

Иако су прије рата у Кљевцима били већинско становништво са преко двије стотине домаћинстава, данас је тек пет обновљених кућа.

Три деценије послије рата мјештани овог санског краја немају адекватне услове за нормалан живот, без пута су, струје, воде… 

Расути Кљевчани истакли су жаљење што су се надлежне институције оглушиле за њихове апеле да се обнови било која кућа, струја, вода, инсфраструктура… Ипак, како кажу, не губе наду за бољим данима.

БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

небитно

15.06.2024 14:38

Па то је срамота. 21 вијек а нема струје, воде, пута.. Па, мене је срамота и јако ми је зао сто је то тако. Однос вецине над мањином је узасан. По мом, сви су вецина јер је све насе и васе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путар

15.06.2024 15:33

А ко им је украо воду и пут?

Name

Бањалука

15.06.2024 15:52

100% се слажем са вама,срамота је да народ нема пут,воду... С друге стране постављам питање да ли су само срби православци? Исправно би било православни вјерници а не Срби.

Name

Кљевци у срцу

16.06.2024 10:06

Па у овом случају ријеч је о Србима мада ово село је било је било више национално. Бошњаци након што су расељени 92 вратили су се и обновили своја кућишта. Срби и Хрвати нису никад добили ни једну донацију за обнову. Оно пар куца обновили су људи својим средствима. Тузно је сто да од ове двије цркве прва трафо станица се налази око 800 метара до километар али струју ни након скоро 30 година никад нису добили бар за храмове а за куце нема говора.

ОДГОВОРИТЕ