Фута коначно открио да ли је Цеца "украла" песме од Јами

Некада популарна певачица Јасна Миленковић Јами својевремено је подигла огромну прашину када је открила да јој је колегиница украла читав албум. Иако није желела да именује о којој певачици се ради, људима није било потребно много да саберу два и два и да се дође до закључка да се ради управо о Цеци.

Забава 12.06.2024 | 18:39
Фута коначно открио да ли је Цеца "украла" песме од  Јами

"Цео тај албум је био сјајан, песме су прављене по мојој мери, неке су чак биле и из мог живота. Онда се десио хаос. Тај албум никада није освануо под мојим именом. Албум урађен за мене, доспео је у руке друге певачице! Била сам принуђена да урадим други албум, са другим песмама и другим ауторима. Умешало се свашта и то је потпуно променило естрадне токове. Да сам ја отпевала те песме... Мислим, отпевала сам их, али... моја судбина се преокренула. Играла се прљава игра, а ја је нисам знала. Можда је требало другачије да је одиграм. Али, ни тада, нисада, ја не умем да играм прљаво. Више ми није жао. Уздигнуте главе идем улицом, никоме ништа не дугујем, иако су мени дужни многи. Многи су се огрешили о мене", испричала је у једном интервјуу.

Међутим, сада је на ту тему одлучио да проговори управо композитор песама Александар Радуловић Фута, који је гостовао је подкасту "Петкаст". Он је открио и мистерију везану за "украдени" Цецин албум "Фатална љубав".

Иако се нико до сада о тој теми није оглашавао, сем Јами, Фута, који је иначе творац чувених хитова са истог, сада је открио мистерију.

На питање да ли је су истините тврдње Јасне Миленковић, односно "да ли јој је Цеца заиста украла песме", Фута се зачудио. 

Затим је и објаснио шта се заиста догодило:

"Свако би за себе оно што му се свиди. Јесмо ми излог, ајде да кажем, али нисмо излог за изволите може. То није исто. Марина и ја смо правили песме за нас. Па смо онда сврставали, ово би било добро за овог, па ово би било добро за оног, итд. Никад неком певачу нисмо презентирали песму за коју смо ми мислили да није за њих. Значи, песме смо правили како нама падне. Да ли ја свирам, па она ту нешто препозна, или она кува, па мени се тај неки део тамо допадне, нема везе, то је сад нека домаћа прича. Ми смо писали за нас, па смо одређеним певачима, одређене песме, ајде да кажем, сортирали. Јесте, то био проблем са Јами, испао је проблем, јер са њом је био проблем и за онај први албум, јер она је упала у ту причу да нема пара... Дошло је до ситуације да ти певачи морају да обезбеде да то нешто кошта. Значи, ми смо морали себе да наплатимо у било којој ситуацији, то значи, певач треба да донесе да плати, зато што ми не поклањамо песме. Ми можемо да поклонимо неки пут песму, али не сваку песму да сваком поклонимо како свако мисли да треба да му поклонимо. Она није имала новац да плати, ни онај први који се зове 'Чоколада'".

Фута је открио и да ли је Јами на крају платила песме које је остала дужна.

"Па на крају је неко ту "Чоколаду" платио, па је тај албум изашао. То је било, ја мислим, '93. године. Да, '93. кад је Луцкy Соунд оформљен, јер смо били принуђени да отворимо приватну издавачу кућу. А код Јами је запало ту пар неких песама, да разделимо, да не мешамо тај први и тај други, непостојећи албум, тај што је отишао на разне стране. Први је, значи, био регулисан, то је изашло, направили смо јој и хит Чоколаду, знам што је она остала незадовољна?Значи, из ничега си добила неку Чоколаду и постала нека за коју се зна да пева тај хит и за коју ће после временом, на конто те Чоколаде, да јој траје тај неки музички век?Није отишло све са албума код Цеце, него су можда две песме отишле код Цеце. Знам да је нешто отишло код Мире Шкорић једна или можда две. И тако на три четири места су отишле те неке песме које су биле снимљене за Јами и не знам ни колико је песама било готово и колико је песама, уопште, требало бити на том другом албуму, који једноставно више није постојао", објаснио је Фута на крају.

(мондо.рс)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мм

15.06.2024 07:27

Јами више, не личи на себе.Жена сва набунула, отекла , очи се не виде од ботоxа.Хоце да буде младја од церке.А и пјевање јој је нула.

ОДГОВОРИТЕ