Изабран "Ситнешки лажов" године а ево шта је слагао!

Традиционално 77. по реду дружење чланова Удружења "Ситнешки лажови" одржано је протеклог викенда, а за лажова године проглашен је Радован Ракић.

Занимљивости 11.06.2024 | 15:40
Изабран "Ситнешки лажов" године а ево шта је слагао!

Он је испричао истиниту причу:

"За вријеме Васкршњег поста одемо ја и жена у посјету код кумова у Ријеку . Кажем ја жени да понесе коју сардину и паштету да имамо за пута. Дођемо код кума, а он припремио пашку јагњетину за ручак. Ја пошто постим узмем конзерву скуше и кад сам је отворио двије скуше искочише у судопер. Видим ја мрдају, ставим им мало соли кад оне почеше да пливају. Убрзо се вода замути. Мријести се скуша. Убрзо је пун судопер био младе скуше. Каже кум да рибу однесемо и пустимо у море. Ми на обалу кад тамо Рибарске вечери. Носим ја канту, приђе ми човјек и пита шта радим, а ја му испричам . Он узе телефон и неког зове, убрзо сви бродови укључише сирене у моју част, био сам њихов гост и проглашен сам за почасног грађанина града Ријека и добио сам кључ од града Ријеке јер сам обогатио рибљи фонд на овом дијелу Јадранске обале", испричао је Радован Ракић.

Друго мјесто припало је Виду Бабићу, а треће Самиру Коларићу из Српца.

Izabran lažov godine, pogledajte šta je slagaoФото: Сцреенсхот/Радио Србац | Изабран лажов године, погледајте шта је слагао

У такмичењу за лажова године учествовало је тридесетак такмичара, међу њима су и Радован Аничић, Раденко Сувајац, Владо Турчиновић и Мишо Стојић.

Најстарији члан Удружења је Радивоје Сувајац који има 92 године.

"Ово је лијепо друштво само га треба његовати, а битно је да се традиција преноси на млађе људе", рекао је Сувајац, преноси Радио Србац.

Почасни и доживотни предсједник ,"Ситнешких лажова" Вид Бабић изразио је задовољство чињеницом да је настављена традиција дуга 77 година:

"Док сам ја жив ова традиција неће се прекидати. Задовољан сам одзивом али и квалитетом лажова ове године. Боримо се да младе укључимо у наше друштво, нема човјека који не лаже и мислим да ће ово дружење трајати још много година", рекао је Вид Бабић.

(независне.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар