Заједнички повећати сарадњу Србије и Источне Илиџе

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров са сарадницима боравио је данас у званичној посјети Источној Илиџе. Разговарао је са начелником ове локалне заједнице Маринком Божовићем, а потом је посјетио и Основну школу “Петар Петровић Његош”.

Република Српска 28.05.2024 | 18:15
Заједнички повећати сарадњу Србије и Источне Илиџе

Повећати сарадњу привредних субјеката из Србије и Источне Илиџе један је од циљева којем ће се тежити у наредном периоду, поручено је након састанка абмасадора Србије у БиХ Ивана Тодорова и представника општине Источна Илиџа.

"Упознао сам једног младог начелника пуног оптимизма, са изузетним резултатима и добром визијом за развој Источне Илиџе. Надам се да ћемо кроз заједничку сарадњу повећати сарадњу привредних субјеката из Источне Илиџе и Србије, јер Источна Илиџа има озбиљне капацитете", истакао је амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров.

Приоритет Источне Илиџе је стварање повољног привредног амбијента и развој привреде.

"Као локална заједница највећу пажњу посветили смо развоју привреде и неке од највећих српских компанија су се нашле на подручју Источне Илиџе, а неке ће у наредном периоду своје сједиште наћи на подручју општине и тиме помоћи не само развој наше локалне привреде већ привреде Републике Српске и БиХ", навео је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић .

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио је И Основну школу Петар Петровић Његош.

Дошао сам у школу јер су ова дјеца наша будућност. Република Србија је у протеклим, али ће и убудуће подржавати развој школа како бисмо направили бољи сарадњу дјеце из Републике Српске и Србије.

Директор Основне школе "Петар Петровић Његош" Драган Јововић рекао је да заједничком сарадњом могу постићи значајне резултате.

- Сарадње ће бити између школа, али тек сада слиједе озбиљни разговори, поручио је Јововић.

Развој спорта у Источној Илиџи једна је од тема о којој су разговарали представници амбасаде Србије у БиХ И ове локалне заједнице.

Начелник Маринко Божовић захвалио је амбасадору који је одлучио да за развој инклузивној џудоа у Источној Илиџи помогне са 30 кимона и 100 квадрата струњача.
Спортска опрема биће донирана џудо клубу који је у фази оснивања, а биће спрецијализован за рад са дјецом са потешкоћама у развоју.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јасно

28.05.2024 19:53

Ма засто појацавати сарадњу, сад це то Баја приспојити Србији 😉

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

01.06.2024 16:16

Да су Срби разумни размјенили би Косово за РС!

Name

Ре

28.05.2024 20:55

Аха само шти није 😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

29.05.2024 04:16

Маринко је оправдао повјерење. Свака цаст за Илидзу. Нацелник и у новом мандату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касиндо

29.05.2024 05:54

Поносна сам када видим мог нацелника Маринка. Глас, стас…саљем му подрску уа свако мјесто за које се кандидује. Неце сигурно обрукати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

29.05.2024 09:28

Овај Маринко има вјерне и одане ботове. Редовно се јављају. Сипају похвале и лијепе жеље као из рукава. Често и претјеране, неукусне чак. Али нека..

ОДГОВОРИТЕ