Zajednički povećati saradnju Srbije i Istočne Ilidže

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov sa saradnicima boravio je danas u zvaničnoj posjeti Istočnoj Ilidže. Razgovarao je sa načelnikom ove lokalne zajednice Marinkom Božovićem, a potom je posjetio i Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš”.

Republika Srpska 28.05.2024 | 18:15
Zajednički povećati saradnju Srbije i Istočne Ilidže

Povećati saradnju privrednih subjekata iz Srbije i Istočne Ilidže jedan je od ciljeva kojem će se težiti u narednom periodu, poručeno je nakon sastanka abmasadora Srbije u BiH Ivana Todorova i predstavnika opštine Istočna Ilidža.

"Upoznao sam jednog mladog načelnika punog optimizma, sa izuzetnim rezultatima i dobrom vizijom za razvoj Istočne Ilidže. Nadam se da ćemo kroz zajedničku saradnju povećati saradnju privrednih subjekata iz Istočne Ilidže i Srbije, jer Istočna Ilidža ima ozbiljne kapacitete", istakao je ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov.

Prioritet Istočne Ilidže je stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i razvoj privrede.

"Kao lokalna zajednica najveću pažnju posvetili smo razvoju privrede i neke od najvećih srpskih kompanija su se našle na području Istočne Ilidže, a neke će u narednom periodu svoje sjedište naći na području opštine i time pomoći ne samo razvoj naše lokalne privrede već privrede Republike Srpske i BiH", naveo je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović .

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov posjetio je I Osnovnu školu Petar Petrović Njegoš.

Došao sam u školu jer su ova djeca naša budućnost. Republika Srbija je u proteklim, ali će i ubuduće podržavati razvoj škola kako bismo napravili bolji saradnju djece iz Republike Srpske i Srbije.

Direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Dragan Jovović rekao je da zajedničkom saradnjom mogu postići značajne rezultate.

- Saradnje će biti između škola, ali tek sada slijede ozbiljni razgovori, poručio je Jovović.

Razvoj sporta u Istočnoj Ilidži jedna je od tema o kojoj su razgovarali predstavnici ambasade Srbije u BiH I ove lokalne zajednice.

Načelnik Marinko Božović zahvalio je ambasadoru koji je odlučio da za razvoj inkluzivnoj džudoa u Istočnoj Ilidži pomogne sa 30 kimona i 100 kvadrata strunjača.
Sportska oprema biće donirana džudo klubu koji je u fazi osnivanja, a biće sprecijalizovan za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jasno

28.05.2024 19:53

Ma zasto pojacavati saradnju, sad ce to Baja prispojiti Srbiji 😉

ODGOVORITE
Name

realnost

01.06.2024 16:16

Da su Srbi razumni razmjenili bi Kosovo za RS!

Name

Re

28.05.2024 20:55

Aha samo šti nije 😂

ODGOVORITE
Name

Sanja

29.05.2024 04:16

Marinko je opravdao povjerenje. Svaka cast za Ilidzu. Nacelnik i u novom mandatu

ODGOVORITE
Name

Kasindo

29.05.2024 05:54

Ponosna sam kada vidim mog nacelnika Marinka. Glas, stas…saljem mu podrsku ua svako mjesto za koje se kandiduje. Nece sigurno obrukati

ODGOVORITE
Name

Empirija

29.05.2024 09:28

Ovaj Marinko ima vjerne i odane botove. Redovno se javljaju. Sipaju pohvale i lijepe želje kao iz rukava. Često i pretjerane, neukusne čak. Ali neka..

ODGOVORITE