ПС НАТО савеза препознаје БиХ као земљу сарадницу

Попа је рекла како ПСНАТО-а препознаје Босну и Херцеговину као земљу сарадницу, те управо из тог разлога, а што је најавио и предсједник ПСНАТО-а Мицхал Сзцзерба, разматрано је унапређење статуса и повећање броја чланова Делегације ПСБиХ.

Босна и Херцеговина 25.05.2024 | 23:04
ПС НАТО савеза препознаје БиХ као земљу сарадницу

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини НАТО-а (ПСНАТО) Кемал Адемовић и замјеник предсједавајућег Делегације Обрен Петровић (СНСД) учествују на прољетном засједању ПСНАТО-а које се одржава у Софији.

Први дан отворен је сједницама Одбора за економију и сигурност, Одбора за науку и технологију, те Одбора за одбрану и сигурност ПСНАТО-а, а на којем се разматра и прелиминарни нацрт извјештаја "Западни Балкан: Обновљени безбједносни изазови на прагу НАТО-а", извјестиоца лорда Марка Ланцастера из Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске, а у оквиру чега су чланови Делегације ПСБиХ активно учествовали.

Чланови Делегације одржали су и радни састанак с генералном секретарком ПСНАТО-а Руxандром Попа, током којег су се осврнули на испуњене закључке с претходног састанка у погледу организовања Росе-Ротх семинара и одржаног догађаја Сјеверноатлантског вијећа у Сарајеву.

Такође, посјета Бриселу Заједничке комисије за одбрану и сигурност ПСБиХ оцијењена је успјешном и примјером добре праксе која се, како је казано, у будућности треба наставити.

Попа је рекла како ПСНАТО-а препознаје Босну и Херцеговину као земљу сарадницу, те управо из тог разлога, а што је најавио и предсједник ПСНАТО-а Мицхал Сзцзерба, разматрано је унапређење статуса и повећање броја чланова Делегације ПСБиХ.

Наглашено је да посвећеност ПСНАТО-а Босни и Херцеговини, те регији Западног Балкана показују и извјештаји који су на дневном реду одбора. Састанак је закључен разговором о предстојећим активностима ПСНАТО-а, као и најавом идућег прољетног засједања у Дејтону, САД, које ће, како је речено, и самим мјестом одржавања, бити посвећено обиљежавању годишњице потписивања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини.

(Агенције) 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Весна Бајич

26.05.2024 07:22

Чуј, Обрен Петровић, па зар никога школованијег, паметнијег, поштенијег, са знањем,културнијег, СНСД нема да нас представља и сарађује са делегацијама. Нема дошли смо до дно дна са лопвима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пб

26.05.2024 10:07

Бирају се најгори сљамови, тако функционира запад

Name

Ре

26.05.2024 11:32

Дал је папак обрен офарбао косу?

Name

пс

26.05.2024 07:34

Запад чини све да у БиХ створи нови хаос, Бошњаци никад нису имали слабије лидере који прихватају игру и увлаче свој народ у хаос умјесто да траже компромисе, инвестиције, путеве, живе у Федерацији сиромашније него Албанци али кличу НАТОу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пс

26.05.2024 22:49

Не луоај,чуј живе слабије него албанци,погледај каки срби у р.с живе па онда дођи у ФБиХ и види колико се овде зарађује,троши,производи неколико пута више него у р.с.

Name

Овен

26.05.2024 09:34

Обрен еxперт за нешто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

26.05.2024 09:52

Цуј Обрен Петровић. Ха ха.ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

26.05.2024 10:13

Колико балван (на фотосу десно)треба преводилаца у комуникацији са странцима ?Минимум 2 ,један у сваком слуцају за енглески језик ,али највјероватније и за српски ,јер дотицни кад проговори фале му само тањирача и брнача и,змедју осталих тракторских прикљуцака .Јос један доказ да смо званицно постали синоним за крканлук и сељаклук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде то намјерно

26.05.2024 10:43

Гурају СНСД у атлантске интеграције да се Бајини покажу ( а то стално цине) као они добри и кооперативни.Плус гурају прст у око нама који их презиремо да покажу да су они као битни и да им заборавимо криминал и корупцију. Багра и шљам су на све спремни само да се очува од народа покрадено. А и западњацима то добро дођје јер потписаце све ови са орасима у џеповима. Тако се то ради.

Name

НАТО-ОТАН

26.05.2024 10:31

Суштина текста је да НАТО препознаје БиХ као земљу сарадницу, не као кандидата или члана. А који ће мамлаз бити на конференцији је небитно јер су сви на власти у БиХ такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види овог апсурда

26.05.2024 10:46

Цовјек коме се суди за 11 настрадалих у поплавама сета као делегација по Софији и ново одијело му купили па и кравату да љепше изгледа. Сељацине ортодоксне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занатски центар

26.05.2024 12:05

Обрен неког представља и преговара? Ово је врхунац људске неписмености!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2024 17:31

Исти је као сулиц.