Званично: Никола Јокић кандидат за МВП награду

Кошаркаш Денвера Никола Јокић један је од тројице кандидата за награду за најкориснијег играча (МВП) регуларног дела сезоне, објавила је НБА лига прошле ноћи.

Спорт 22.04.2024 | 08:05
Званично: Никола Јокић кандидат за МВП награду

Конкуренти српском центру ће бити кошаркаш Даласа Лука Дончић и Шеј Гилџес Александер из Оклахоме.

Ако победи, Јокић би постао девети играч са три или више МВП признања, придруживши се тако Кариму Абдулу Џабару (шест), Мајклу Џордану и Билу Раселу (пет), Вилту Чемберлену и Леброну Џејмсу (четири), те Мозесу Мелону, Ларију Бирду и Меџику Џонсону (три).

С друге стране, Дончић и Гилџес Александер би први пут у каријери добили ову награду.

Уз кандидате за најкориснијег играча сезоне, НБА лига је објавила имена кандидата у још шест категорија.

Кошаркаш Сан Антонија Виктор Вембањама, прошлогодишњи први пик на драфту, највећи је фаворит за награду за рукија године, а конкуренти су му Чет Холмгрен из Оклахоме и Брендон Милер из Шарлота.

У конкенцији за најбољег дефанзивца лиге су играч Мајамија Бем Адебајо, Руди Гобер из Минесоте и Виктор Вембањама, док су Тајрис Макси из Филаделфије, Алперен Шенгун из Хјустона и Коби Вајт из Чикага кандидати за награду за играча који је највише напредовао ове сезоне.

Кандидати за најбољег шестог кошаркаша лиге су Малик Монк из Сакрамента, Боби Портис јуниор из Милвокија и Наз Рид из Минесоте, а за награду "клач", односно мајстора за завршнице, Стеф Кари из Голден стејта, Демар Дерозан из Чикага и Гилџес Александер из Оклахоме.

На крају, у конкуренцији за награду за тренера године су Марк Дегнолт из Оклахоме, Крис Финч из Минесоте и Џамал Мозли из Орланда.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јесте

22.04.2024 11:55

Зато му празан мозак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислите

22.04.2024 12:45

за најкориснијег идиота обична сотоњара ахахахахахаха....

ОДГОВОРИТЕ