Трамп тражи више дебата са Бајденом уочи избора у САД

Кандидат Републиканске странке на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп жели више дебата са предсједником и кандидатом Демократске странке Џозефом Бајденом од уобичајене три.

Свијет 12.04.2024 | 07:39
Трамп тражи више дебата са Бајденом уочи избора у САД

Комисија мора да унаприједи распоред дебата за 2024. како би више Американаца имало шансу да види кандидате прије него што почну гласања, а ми залажемо за одржавање још дебата – поручили су организатори Трампове кампање у писму јавности, преноси Ројтерс.

Они су затражили да се дебате одрже још раније него обично.

Тамп је претходно одбијао да дебатује са противкандидатима унутар Републиканске странке, прије него што је прошлог мјесеца изабран за кандидата странке за предсједничке изборе, али сада све више говори да жели што више дебата с Бајденом, и то ”било када, било где”.

Бајден није директно пристао на Трампове позиве, али их није ни у потпуности одбацио, рекавши да ће његов одговор зависити од ”понашања бившег предсједника”, пошто унутар Бајденовог тима постоји сумња да Трамп неће поштовати правила Комисије за дебате.

Поједини Бајденови саветници сматрају да он не треба да уопште дебатује с Трампом.

Према анкети Ипсоса, Бајден има подршку око 41 одсто регистрованих бирача, док Трампа подржава око 37 одсто њих.

(Тањуг) Фото: Архив

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ух

12.04.2024 07:46

Шта ће му дебата ,зар Пајац са тупеом није непобједив.Изгубиће и ова будала.Ово је најгори свјетски лидер уназад 20 година, срећа па је прошлост,тако ће и остати то је моје мишљење

ОДГОВОРИТЕ
Name

САП

12.04.2024 14:45

На паузи би цај од камилице уцинио цудо!

ОДГОВОРИТЕ