Хрватска иде у изборе, хитно се распушта Сабор

Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је у понедељак да ће Сабор бити распуштен најкасније 22. марта након чега ће бити расписани парламентарни избори.

Регион 04.03.2024 | 19:34
Хрватска иде у изборе, хитно се распушта Сабор

Председник Зоран Милановић након распуштања Сабора треба да распише изборе у року од 30 до 60 дана што значи да ће грађани узаћи на биралишта у априлу или мају.

Пленковић је након седнице Председништва ХДЗ-а потврдио да су донете три важне одлуке.

- Прва стратешка одлука је да ће се избори за Сабор одржати пре избора за Европски парлемент. Друга одлука је да ће ово бити последња седница Сабора пре распуштања, а трећа да ће Сабор ХДЗ-а бити одржан 17. марта у дворани Лисински - рекао је Пленковић.

Хрватски премијер је најавио да ће бити носилац изборне листе у 1. јединици док ће у 2. то бити председник Сабора Гордан Јандроковић.

Пленковић је додао да су коалициони партнери подржали одлуке.

- Партнери су упознати с данашњим одлукама и подржали су их као парламентарна већина, а посебно с обзиром на сјајну сарадњу коју смо остварили и у нашем другом мандату - додао је Пленковић.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косова

05.03.2024 02:11

Одјела те вода скупа са додиком И вуцком исти сте аутократи као крпељ сте никако да вас се народ курталисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јавор

05.03.2024 05:24

Треба и тебе и Милановица отјерат у сто лепи и изабрати нормалне људе на власт а не вас лопове и мафијозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

05.03.2024 14:02

Како ,Хрватска цлан ЕУ примате криминалца који је под америцким санкцијама за конзула БиХ у Ријеци. Тим само срозавате свој рејтинг у Европи, тај тегелтија је срамота за људски род

ОДГОВОРИТЕ