Hrvatska ide u izbore, hitno se raspušta Sabor

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u ponedeljak da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. marta nakon čega će biti raspisani parlamentarni izbori.

Region 04.03.2024 | 19:34
Hrvatska ide u izbore, hitno se raspušta Sabor

Predsednik Zoran Milanović nakon raspuštanja Sabora treba da raspiše izbore u roku od 30 do 60 dana što znači da će građani uzaći na birališta u aprilu ili maju.

Plenković je nakon sednice Predsedništva HDZ-a potvrdio da su donete tri važne odluke.

- Prva strateška odluka je da će se izbori za Sabor održati pre izbora za Evropski parlement. Druga odluka je da će ovo biti poslednja sednica Sabora pre raspuštanja, a treća da će Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski - rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je najavio da će biti nosilac izborne liste u 1. jedinici dok će u 2. to biti predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Plenković je dodao da su koalicioni partneri podržali odluke.

- Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih kao parlamentarna većina, a posebno s obzirom na sjajnu saradnju koju smo ostvarili i u našem drugom mandatu - dodao je Plenković.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kosova

05.03.2024 02:11

Odjela te voda skupa sa dodikom I vuckom isti ste autokrati kao krpelj ste nikako da vas se narod kurtalise

ODGOVORITE
Name

Javor

05.03.2024 05:24

Treba i tebe i Milanovica otjerat u sto lepi i izabrati normalne ljude na vlast a ne vas lopove i mafijoze.

ODGOVORITE
Name

Pero

05.03.2024 14:02

Kako ,Hrvatska clan EU primate kriminalca koji je pod americkim sankcijama za konzula BiH u Rijeci. Tim samo srozavate svoj rejting u Evropi, taj tegeltija je sramota za ljudski rod

ODGOVORITE