Преминуо певач Предраг Дрезгић Преша

Данас је у 65. години живота преминуо Предраг Дрезгић Преша

Магазин 29.02.2024 | 17:53
Преминуо певач Предраг Дрезгић Преша

- Јутрос је од последица можданог удара преминуо истакнути умјетник Србије, солиста Радио Београда и дугогодошњи главни музички уредник Музичке продукције "Реноме", из Бијељине, Предраг Дрезгић Преша, саопштио је за Дешавања у Бијељини власник Музичке продукције ”Реноме”, Синиша Кајмаковић.

– Док певам “Марш на Дрину” осјећам се јачи, силнији, покренут на стројев корак. Али, химна је најсвечанија мелодија једне државе, подразумијева нешто шире, душу једног народа. Уз химну треба да буде лијепо свим грађанима једне државе, да је доживе као своју. Имао сам ту част да “Боже правде” пјевам и много прије него што је постала химна Србије. С поносом сам снимио и “Ој, војводо Синђелићу”. Залијепише ми етикету националисте због стиха “Ти си Турске посјекао главе, зато тебе Срби радо славе”. Да, тачно је, волим свој народ и његов слободарски дух. Нисмо ми убијали Турке по Турској, него да их истјерамо као окупаторе из Србије. Ја сам само удахнуо један нови живот и једну нову енергију пјесми коју је народ давно испјевао. Поносим се што сам снимио и Захаров “Видовдан” за архиву Радио Београда – говорио је Предраг Дрезгић Преша.
 
Сахрана ће се обавити сутра, 1. марта у родном Дубљу код Богатића, опијело почиње у 12.00 часова испред породичне куће, а потом сахрана на мјесном гробљу.
 

Коментари / 0

Оставите коментар