Preminuo pevač Predrag Drezgić Preša

Danas je u 65. godini života preminuo Predrag Drezgić Preša

Magazin 29.02.2024 | 17:53
Preminuo pevač Predrag Drezgić Preša

- Jutros je od posledica moždanog udara preminuo istaknuti umjetnik Srbije, solista Radio Beograda i dugogodošnji glavni muzički urednik Muzičke produkcije "Renome", iz Bijeljine, Predrag Drezgić Preša, saopštio je za Dešavanja u Bijeljini vlasnik Muzičke produkcije ”Renome”, Siniša Kajmaković.

– Dok pevam “Marš na Drinu” osjećam se jači, silniji, pokrenut na strojev korak. Ali, himna je najsvečanija melodija jedne države, podrazumijeva nešto šire, dušu jednog naroda. Uz himnu treba da bude lijepo svim građanima jedne države, da je dožive kao svoju. Imao sam tu čast da “Bože pravde” pjevam i mnogo prije nego što je postala himna Srbije. S ponosom sam snimio i “Oj, vojvodo Sinđeliću”. Zalijepiše mi etiketu nacionaliste zbog stiha “Ti si Turske posjekao glave, zato tebe Srbi rado slave”. Da, tačno je, volim svoj narod i njegov slobodarski duh. Nismo mi ubijali Turke po Turskoj, nego da ih istjeramo kao okupatore iz Srbije. Ja sam samo udahnuo jedan novi život i jednu novu energiju pjesmi koju je narod davno ispjevao. Ponosim se što sam snimio i Zaharov “Vidovdan” za arhivu Radio Beograda – govorio je Predrag Drezgić Preša.
 
Sahrana će se obaviti sutra, 1. marta u rodnom Dublju kod Bogatića, opijelo počinje u 12.00 časova ispred porodične kuće, a potom sahrana na mjesnom groblju.
 

Komentari / 0

Ostavite komentar