Француски нагласак није више најсекси на свијету

Француски језик више нема најсекси нагласак на свијету, објавила је платформа за учење језика Баббел.

Занимљивости 14.02.2024 | 15:28
Француски нагласак није више најсекси на свијету

Испитаници из Уједињеног Краљевства, Француске, Шпаније, Италије и Њемачке и САД-а, оцјењивали су који се језици перципирају као "најсексипилнији", "најромантичнији" и "најстраственији".

Резултати су показали да већина људи који су учествовали у студији сматра италијански као "најсексипилнији" и "најромантичнији".

Енглески језик је према овом истраживању најуљуднији, а њемачки најдиректнији.

"Постоје одређене карактеристике италијанског језика које могу допринијети његовој привлачности", објаснио је учитељ језика из Баббела Ноëл Wолф за британски Даилy Маил.

"Раст и пад висине тона у говорном италијанском језику може створити музичку квалитету коју неки људи сматрају примамљивом и привлачном. Одређене фонетске значајке, као што је котрљање гласова 'р', могу бити препознатљиве у италијанском језику, што за многе се сматра шармантним или привлачним", појаснио је.

Британски енглески је проглашен "најуљуднијим", док је њемачки освојио прво мјесто за "најдиректнији" језик, преноси Еуронеwс.

Истраживање је такођер проматрало ставове према партнерима који говоре различитим језицима. Према анкети, више од 70% Британаца који су судјеловали у анкети изјавило је да би учење језика помогло у потицању јаче емоционалне везе међу њима, ако њиховом романтичним партнеру енглески није први језик.

(клиx.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар