Партизан бољи од Цибоне у Загребу у утакмици АБА лиге

- Кошаркаши Партизана победили су на гостовању екипу Цибоне резултатом 87:74 у утакмици 16. кола АБА лиге.

Кошарка 15.01.2024 | 20:17
Партизан бољи од Цибоне у Загребу у утакмици АБА лиге

Најбољи у победничком тиму био је Бруно Кабокло са 18 поена и три скока, док је Огњен Јармаз додао 10 поена.

У екипи Цибоне истакао се Александар Аранитовић са 17 поена, три скока и осам асистенција.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу, до поена су долазили из транзиције. Партизан је све до последња два минута имао проблема са организацијом напада. Расположени су били само Пантер и Кабокло. Шут за три поена је боље служио хрватски тим, па су на паузи између две четвртине имали плус пет на семафору.

У другој деоници проценти шута домаће екипе су се смањили, највише због агресивније одбране Партизана. "Црно-бели" су преко Пантера и Копривице долазили до преко потребних поена и тако држали резултатски прикључак. Мустапић и Радовчић су на другој страни били највише расположени и задавали су муке Партизановој одбрани.

Трећа четвртина донела је бржи игру гостију као и више лаких поена за Партизан. "Црно-бели" су се фокусирали на шут за два поена и пошто су поене доносили Ледеј, Кабокло и Копривица. Повели су гости и са 13 поена разлике али је спољна линија Цибоне успела да смањи заостакак и спусти га на једноцифрену бројку.

Током последње деонице поново је темпо игре наметнула домаћа екипа, поготово због агресивније одбране спољних играча. На другој страни бекови Партизана су заиграли брже у нападу и са поенима Јарамаза гости су успели опет да дођу до двоцифрене предности коју су одржавали до краја утакмице.

(Тањуг) Фото: АБА лига

Коментари / 0

Оставите коментар