Partizan bolji od Cibone u Zagrebu u utakmici ABA lige

- Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju ekipu Cibone rezultatom 87:74 u utakmici 16. kola ABA lige.

Košarka 15.01.2024 | 20:17
Partizan bolji od Cibone u Zagrebu u utakmici ABA lige

Najbolji u pobedničkom timu bio je Bruno Kaboklo sa 18 poena i tri skoka, dok je Ognjen Jarmaz dodao 10 poena.

U ekipi Cibone istakao se Aleksandar Aranitović sa 17 poena, tri skoka i osam asistencija.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu, do poena su dolazili iz tranzicije. Partizan je sve do poslednja dva minuta imao problema sa organizacijom napada. Raspoloženi su bili samo Panter i Kaboklo. Šut za tri poena je bolje služio hrvatski tim, pa su na pauzi između dve četvrtine imali plus pet na semaforu.

U drugoj deonici procenti šuta domaće ekipe su se smanjili, najviše zbog agresivnije odbrane Partizana. "Crno-beli" su preko Pantera i Koprivice dolazili do preko potrebnih poena i tako držali rezultatski priključak. Mustapić i Radovčić su na drugoj strani bili najviše raspoloženi i zadavali su muke Partizanovoj odbrani.

Treća četvrtina donela je brži igru gostiju kao i više lakih poena za Partizan. "Crno-beli" su se fokusirali na šut za dva poena i pošto su poene donosili Ledej, Kaboklo i Koprivica. Poveli su gosti i sa 13 poena razlike ali je spoljna linija Cibone uspela da smanji zaostakak i spusti ga na jednocifrenu brojku.

Tokom poslednje deonice ponovo je tempo igre nametnula domaća ekipa, pogotovo zbog agresivnije odbrane spoljnih igrača. Na drugoj strani bekovi Partizana su zaigrali brže u napadu i sa poenima Jaramaza gosti su uspeli opet da dođu do dvocifrene prednosti koju su održavali do kraja utakmice.

(Tanjug) Foto: ABA liga

Komentari / 0

Ostavite komentar