Новак Ђоковић поражен послије велике борбе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изгубио је од шпанског тенисера Карлоса Алкараза са 6:4, 4:6, 4:6 у егзибиционом мечу у Саудијској Арабији.

Спорт 27.12.2023 | 20:02
Новак Ђоковић поражен послије велике борбе

Тениски спектакл између два најбоље тенисера данашњице одигран је на "Булевар холу", који је прављен као фудбалски стадион на коме може да стане 40.000 људи.

И Ђоковић и Алкараз приредили су публици у Арабији фантастичан тенис, те маестрални потези, као и незивесност до самог краја нису изостали.

Морао је Новак да се помучи у првом сету како би стигао до прокрета. Рани брејк Алкараза (0:1) није уздрмао првог тенисера планете који је стрпљиво чекао грешку Шпанца, а када је уследила серија погрешних потеза, направио је брејк (2:2), а потом и стекао предност (3:2) коју је држао до краја сета (6:4).

Почетак другог сета био је налик првом. Опет рани брејк шпанског тенисера (0:1), али овог пута Новак није успео да врати у игру на време. Чувао је Алкараз свој сервис и стечену залиху (2:4), а како је игра одмицала Ђоковић није налазио решење, те је Шпанац меч увео у трећи сет (4:6).

У одлучујућем сету Карлотос у трећем гему долази до брејка (1:2), а у шестом Новак узвраћа (3.3), након чега је уследила и више него узбудљива завршница. Шпански тенисер прави још један брејк и то је био одлучујући моменат после којег Новак више није могао да се врати у игру, те Карлос Алкараз био тај који је подигао трофеј на тениској егзибицији у Ријаду.

Ово је био шести међусобни дуел Ђоковића и Алкараза, и обојица сада имају по три победе.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ех

27.12.2023 22:05

Почетак краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

27.12.2023 23:18

Да се тебе пита