Novak Đoković poražen poslije velike borbe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od španskog tenisera Karlosa Alkaraza sa 6:4, 4:6, 4:6 u egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji.

Sport 27.12.2023 | 20:02
Novak Đoković poražen poslije velike borbe

Teniski spektakl između dva najbolje tenisera današnjice odigran je na "Bulevar holu", koji je pravljen kao fudbalski stadion na kome može da stane 40.000 ljudi.

I Đoković i Alkaraz priredili su publici u Arabiji fantastičan tenis, te maestralni potezi, kao i nezivesnost do samog kraja nisu izostali.

Morao je Novak da se pomuči u prvom setu kako bi stigao do prokreta. Rani brejk Alkaraza (0:1) nije uzdrmao prvog tenisera planete koji je strpljivo čekao grešku Španca, a kada je usledila serija pogrešnih poteza, napravio je brejk (2:2), a potom i stekao prednost (3:2) koju je držao do kraja seta (6:4).

Početak drugog seta bio je nalik prvom. Opet rani brejk španskog tenisera (0:1), ali ovog puta Novak nije uspeo da vrati u igru na vreme. Čuvao je Alkaraz svoj servis i stečenu zalihu (2:4), a kako je igra odmicala Đoković nije nalazio rešenje, te je Španac meč uveo u treći set (4:6).

U odlučujućem setu Karlotos u trećem gemu dolazi do brejka (1:2), a u šestom Novak uzvraća (3.3), nakon čega je usledila i više nego uzbudljiva završnica. Španski teniser pravi još jedan brejk i to je bio odlučujući momenat posle kojeg Novak više nije mogao da se vrati u igru, te Karlos Alkaraz bio taj koji je podigao trofej na teniskoj egzibiciji u Rijadu.

Ovo je bio šesti međusobni duel Đokovića i Alkaraza, i obojica sada imaju po tri pobede.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eh

27.12.2023 22:05

Početak kraja!

ODGOVORITE
Name

Eh

27.12.2023 23:18

Da se tebe pita