Цеца је хтјела да сними ове двије Индирине пјесме

Годинама кружи прича да је велики хит Индире Радић "Змај" написала девојка на самрти, а не Марина Туцаковић. Такође на естради се раније могла чути прича да је ту нумеру желела да сними Цеца Ражнатовић.

Забава 29.11.2023 | 20:29
Цеца је хтјела да сними ове двије Индирине пјесме

Композитор Горан Ратковић Рале, дугогодишњи Маринин и Индирин сарадник, разрешио је ову мистерију и открио како је настала песма која се и данас слуша и пева.

Он је открио и да је Цеца желела две песме које је отпевала Индира.

- Није тачно. Цеца ми је тражила да јој дам песме "Змај" и "Нисам сумњала". Рекла ми је: "Рале, те две песме су мој живот". Рекао сам јој да ми је жао, али нисам могао то да урадим јер сам их за Индиру писао. Цеца је песме чула код Марине и допале су јој се.

Причало се да је нумеру "Змај" написала једна девојка која је била на самрти и да ју је посветила свом дечку. 

- Ма знам за ту причу. Не знам дал да рушим све то (смех). Марина је писала текст, сећам се кад сам отишао код ње, пита ме: "Шта ћеш да пијеш?". Ја се одвалио од алкохола, кад она мени чита текст који је генијалан, али кад сам чуо стих "буди увек као змај", скочим и кажем: "Жено, јеси ти бре нормална, какви змајеви". Она мртва хладна каже: "Па то ти је најбоље у песму, али променићу". А Индира тражи да јој Марина понови стих и виче како је до одлично, па онда виче на мене да нисам нормалан. И стварно, после се цео албум звао "Змај" - рекао је он за Курир и открио да није увек имао такву реакцију када је чуо текст песме.

Goran Ratković Rale, Goran Ratković, KompozitorФОТО: НЕНАД КОСТИЋ

- Не, не. Рецимо, за песму "Мој животе дал си жив" написала је потпуно други текст који је после отпевала једна друга музичка звезда јер сам ја одбио. После неког времена ме зове да дођем и она ми чита текст. Кад је рекла "мој животе дал си жив", ја скочим и главом ударим у врата њеног тоалета и направим рупу! (смех). Рекох, купићу ти врата, дај текст. А она каже "е ку***, нема текст, ал ће бити". Ја мислио она се зеза, кад стварно није имала ништа осим строфе и првог стиха рефрена. И кад смо снимали остала само та песма, последње вече, сутра треба да се миксује. Зовем је и кажем: "Дај Маки, вечерас мора да снимимо" и после 15 минута зове и каже: "Пиши". Ја запишем, кажем: "Певај Индира, сад немамо куд". Тај албум је био лудило.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цекај мало

30.11.2023 07:23

Зар светлана разнатовиц јелте не пости?

ОДГОВОРИТЕ