Ђоковић срушио Шаповалова и прошао у полуфинале

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП турнира у Аделејду, пошто је у четвртфиналном дуелу савладао Канађанина Дениса Шаповалова са 2:0 у сетовима (6:3,6:4)

Тенис 06.01.2023 | 13:14
Ђоковић срушио Шаповалова и прошао у полуфинале

Новак ће у полуфиналу играти протви великог ривала Данила Медведева, који је раније данас савладао сународника Карена Хачанова са 6:3, 6:3.

Сјајан отпор пружио је Шаповалов Новаку у првом сету. Ноле је нешто несигурније ушао у меч, већ у првом гему спасао је две брејк лопте.

Канађанин је сервирао сјајно, без већих проблема освајао своје сервис гемове и константно вршио притисак на Новака. Имао је у петом гему поново прилику да одузме сервис српском асу, али Ноле му то није дозволио.

У финишу сета, искусни Србин је казнио Канађанина за пропуштене шансе. Убацио је у брзину, искористио прву прилику за брејк и онда рутински завршио посао.

Начин на који је изгубио сет утицао је на Шаповалова, који је потпуно потонуо на стату другог сета. Његова игра се потпуно распала, Новак је то искористио и у трећем гему је стигао до брејка.

Међутим, након 3:1 за Ђоковића, Шаповалов се потпуно неочекивано враћа у меч. Искористио је у шестом гему неочекивани пад Новака, који је након 40:0 изгубио пет везаних поена и дозволио ривалу да дође до изједначења.

(Курир   Фото:Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар