Емотивни говор из болнице: Знам да ћемо побиједити

Синиша Михајловић, тренер Болоње, који се још једном бори против опаке болести, обратио се екипи.

Фудбал 02.04.2022 | 09:27
Емотивни говор из болнице: Знам да ћемо побиједити

Српски стратег је разговарао са играчима путем видеолинка из болничке собе, био је присутан комплетан тим, а Михајловић им је објаснио тренутну ситуацију и пут за будућност.

Србин је од играча захтијевао потпуну преданост у дуелу са Миланом упркос његовом изостанку, али и подвукао да ће се из болничке собе борити са својим тимом.

– Неки су добро, неки мање добро што је и нормално због испадања са Свјетског првенства. Жао ми је због оних који нису отишли, али ми је драго због оних који су отишли. Сазвао сам вас јер су многи били одсутни и играли са репрезентацијама, па ћу да поновим све поново. Нећу бити ту физички, али болница у којој се налазим има камере које показују утакмице и тренинге Болоње, ту сам нон стоп у контакту са тимом, све ствари које смо већ радили радимо поново. Из своје болничке собе ћу се борити са вама и нећу се одмаћи ни центиметар од екипе али сам и те како сигуран да када одете на терен – да ћете се борити за мене. Ако смо једном успјели да побиједимо, ја у болници, ви на терену јер сте били сјајни, можемо и овог другог пута, рекао је Михајловић.

Он је очитао битну животну лекцију.

– Живот се не живи без проблема него се живи без обзира на проблеме. Живот није права линија, постоје кривине, успони, падови, рупе, на које можеш да паднеш али увијек треба да имаш снагу да кренеш даље и да се настави са рутом. Баш у најтежим тренуцима, као што смо видјели прије, види се храброст и реакција човека. Када налетимо на проблем, човек може бирати између два пута: први је онај уништавајући – када се неко жали, изгуби вјеру, плаши се, одустане. А онај други је конструктиван – где су важни позитиван став и позитивне мисли. На примјер, моја ситуација показује да живим у болницкој соби три са три, али знам да је привремена ситуација, имам вјеру у себе, знам да ћу побиједити ову болест, вјерујем докторима и гледам на ову ствар позитивно, рекаоо је Синиша, па наставио: – Имам ентузијазам и не плашим се јер знам да ћу побиједити. Заједно ћемо побиједити. Ако вам је било шта потребно – ту сам. Ако треба ја вама несто да саопштим – ту сте. Најважније да се нико не предаје, ни ја у овој соби, ни ви на терену, и кад се игра кући и кад се игра ван. Знам да је ситуација тешка што се резултата тиче, али што се тиче начина играња утакмица – увијек смо се добро показали.

Српскаинфо

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Попај

02.04.2022 08:41

Недај се легендо! јако си позитиван и сви смо уз ребе!НАШ МИХА ЖИВЕО ТИ НАМА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

02.04.2022 09:46

Брз опоравак легенди.

ОДГОВОРИТЕ