Српски боксери из Турске доносе девет медаља

Девет медаља, пет сребрних и четири бронзане, понеће наши боксери у Србију са завршеног Првенства Балкана у турском летовалишту Кемер у анталијској регији.

Остали спортови 14.12.2019 | 22:55
Српски боксери из Турске доносе девет медаља
Остаје жал за златом, јер смо последњег дана такмичења учествовали у пет финала, али боље се у овом тренутку није могло.

Српски борци су после дуго времена на једном великом такмичењу, на којем је учествовало 12 репрезентација, показали да имамо потенцијала и да ће њихово време тек да дође.

"Од дванаест земаља које су учествовале ми смо у самом врху по броју освојених одличја. То је доказ да се наш бокс враћа у сам европски крем. Међутим, и чињеница да смо поражени у свих пет финала говори нам да још много морамо да радимо. Ми у тиму верујемо у наше борце, видимо њихов напредак из дана у дан и, верујте ми, неће много времена проћи, а Србија ће се у одређеним категоријама питати за злато и на Балкану и у Европи", оптимиста је селектор Милан Пиперски.

Оно што је такође велики успех српског бокса је чињеница да смо уз домаћина Турску били најбројнија делегација на шампионату. Имали смо представника у свим мушким категоријама и четири даме.

"Боксерски савез Србије на челу са Ненадом Боровчанином нам омогућава феноменалне услове. Видели сте какав третман смо имали у Турској. Трудићемо се свим силама да се на адекватан начин одужимо нашем Савезу на свему што чини за развој српског бокса", додао је Пиперски.

Најуспешнија земља на Балканском првенству била је, очекивано Турска, чији су борци најспремнији стигли на такмичење јер им је државно првенство на програм већ за седам дана. Добро су се показали и Румуни у женској, односно Хрвати у мушкој конкуренцији.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар