Крајиновић срушио Цонгу и одвео Србију у четвртфинале!

Филип Крајиновић је победом над Жо-Вилфредом Цонгом донео Србији пласман у четвртфинале Дејвис купа.

Тенис 21.11.2019 | 14:26
Крајиновић срушио Цонгу и одвео Србију у четвртфинале!
Крајиновић је савладао Француза са 2-0 у сетовима, после једног часа и 50 минута игре – 7:5, 7:6(5).

Српски тенисер је тиме донео Србији довољно поена да у најгорем случају, ако претрпи пораз у наредна два дуела са Француском, прође у четвртфинале као другопласирана.

Уколико се тај сценарио деси Србија ће играти са Шпанијом, а уколико савлада "триколоре" играће са неком од две другопласиране екипе из групне фазе.

Филип је добро кренуо да игра од самог старта на сервису и у разменама, али на самом почетку није имао одговор за Цонгине сервисе.

Француз је одлично сервирао али такође није имао одговор на ритерну, а први је брејком запретио Крајиновић. Он је на 3:3 дошао до три везане брејк лопте, али је успео да их не искористи и да допусти Цонги да остане у животу.

То није пореметило Филипа који је наставио да бриљира и који је подизао ниво ритерна из гема у гем.

На 5:5 је дошао до нове три брејк лопте, али их опет није искористио. На срећу тада је Цонга поклонио брејк лопту дуплом, а онда је био натеран на грешку. Крајиновић је направио брејк и недуго затим одсервирао за сет.

Други сет је почео добро за Филипа који је извршио притисак у првом гему. Цонга је поново успео да се спаси, па је Србин остао на учинку од једне искоришћене брејк лопте од укупно десет.

Цонга је до прве рејк лопте дошао тек у осмом Филиповом сервис гему. Имао је тада прилику, али је погрешио, а до тај-брејка другог сета није виђена ни једна прилика за одузимањем сервиса.

У тај-брејку први је мини-брејк направио Филип, али је Жо одмах увратио.

Крајиновић је опет повео када је дошао до 5:3, али је Француз опет узвратио и изједначио. Наш тенисер је дошао до меч лопте на 6:5 на ритерну, а сервис је узвратио феноменално и онда пасинг-шотом завршио меч.

Ово је била друга Филипова победа на Дејвис купу, после оне над Јапанцем Јуичијем Сугитом, и још је без изгубљеног сета.


Коментари / 0

Оставите коментар