СДС: Из Дома здравља отјерали 7 медицинара

Они који су задњих 13 година на власти у Републици Српској у задње вријеме често говоре о мјерама за спријечавање одласка младих из ове земље, а да је стварност другачија показује најновији примјер из Теслића.

Република Српска 01.11.2019 | 11:21
СДС: Из Дома здравља отјерали 7 медицинара
Ови млади, образовани медицинари иза себе себе више од двије године радног искуства, редовно завршене медицинске школе, а када су почели са радом у Дому здравља у Теслићу, била је потреба за квалификованим медицинским кадром.

"Међутим, као што је познато у јуну 2018. године СНСД-ова скупштинска већина је нелегалном смјеном ову установу ставила под своју контролу и од тада почиње њено пропадање и у финансијским, организационом, али и у смислу квалитета услуга и особља", наводи СДС.

Само у периоду пред изборе који су одржани у октобру прошле године у Дом здравља је запослено више од 30 нових радника, који ову установу годишње коштају преко 250.000 КМ. Доведен је у Дом здравља сијасет дипломираних конобарица са напрасно и преко ноћи стеченим сумњивим дипломама средње медицинске школе, по чланству, подобности и по везама са локалним СНСД-овим моћницима, наводе даље  из СДС-а у тој општини и питају:

Да ли је локални СНСД путем својих кадрова на челу ове установе јуче послао седам искусних медицинара из Републике Српске у Њамачку? Да ли се тако боре за останак и опстанак младих на овим просторима и да ли се овако боре за Републику Српску и наш Теслић?

С обзиром да су за мање од двије године од милион и по КМ вишка средстава СНСД-ови кадрови успјели да их 'скрше' на испод 700.000 КМ, са тенденцијом још већег трошења, то им изгледа није било довољно, па је руководство локалног СНСД-а одлучило да доведе новог и послушнијег в.д. директора, наводи СДС и додајући да је управо тај нови в.д. директор занат испекао на, како кажу, претходном референдуму крађом гласова и закључавањем на таван школе у Влајићима, за шта има кривичну пријаву.

"На све то, умјесто да лежи у затвору, он је добио унапређење", огорчен у СДС-у додају:

"Тај је очито спреман на све, па и да отјера седам искусних медицинара, па чак и медицинску сестру са гинекологије, а умјесто њих остави новозапослене приучене конобарице у униформама медицинске сестре које ће становницима Теслића давати ињекције, инфузију, извадити крв, очистити рану и слично."

У СДС-у даље и стичу да је претходно руководство дало отказ медицинској сестри, која је била на трудничком боловању.

Коме је потребно, коме одговара и има лични интерес да се уништи Дом здравља у Теслићу, да се срозају услуге, да се отјера квалитетно медицинско особље, да се финансијски девастира ова установа? Ко је иза себе оставио милијарду и по дугова у Министарству здравља и здравствене установе широм Републике Српске које редом и без много изузетака грцају у милионским губицима, питају из теслићког СДС-а.

Дом здравља у Теслићу је прије двије године био свјетионик у презадуженом здравству Републике Српске, али је изгледа као такав био трн у оку онима који не знају и не желе боље, а онај вишак од милион и по КМ по свему судећи неће преживјети још дуго.

"Они незаконито доведени на мјеста функционера у јавним установама, који слијепо извршавају наредбе налогодаваца и понашају се као да је ратно вријеме и да никада неће одговарати, требају бити свјесни да ће доћи времена када ће ходати по судовима, а њихов налогодавац се хињски смијати и причати како 'судови требају да раде свој посао' и да он нема ништа с тим", наводи СДС у Теслићу.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мм

01.11.2019 10:34

Такви не воле своју земљу и свој народ, власт у РС живи на рачун сиротиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све јасно

01.11.2019 10:46

Све јасно,свака цаст докторе Милицевицу,народ неце да види,неце,колико год му се све то обијало о главу.Ваљда це сада схватити када му конобарице буду лијециле дјецу,вадиле крв и давале инфузију.Свако овде реагује тека када додје до њега,видјецемо ста це даље бити,само да не буде смртних исхода са приуценим кадровима.

Name

ре

01.11.2019 10:49

Дтраган Богданиц - Теслицки Алкапоне. Толико!

Name

Лабуд

01.11.2019 10:50

У Цилеу је изасло милион људи на улице ради поскупљења мјесецне карте за градски превоз.Не пјева дзаба Додик Не мозе нам нико ниста,јаци смо од судбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницка умоболница

01.11.2019 11:04

Свуда иста прица, Из зворницке болнице боље реци мртвацнице је отјерани све сто је вриједило од љекара , сестара и техницара, тјера се и младо и старо, за нацелнике одјелења су постављени дегенерици који са медицином везе немају само гледају како да узму паре од пацијената, директор болнице који је досао на крилима разуларених зворницких назови доктора сада ведри и облаци мртвацницом од болнице пунеци дзепове својим дупеувкакацима који су га због купљене дипломе лако ставили под контролу.сбему овоме је дирwктно крив милорад додик, гробар републике српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

01.11.2019 18:39

Да ли је истина да и у здравству РС имамо раднике са купљеним дипломама?

Name

Заре

01.11.2019 13:56

Исто ће бити и у Електро Бијељини... страначки (СНСД) ухљеби који везе са струјом немају (осим кад пале сијалицу) ће остати а радници који су радили годинама и знају посао ће добити отказе и отпремнине. Штета је дупла, остаје ће се без квалитетних електричара и још дати паре за отпремнину. Умјесто да ухљебе помету и уштеде милионе марака а и сачувају раднике који раде свој посао поштено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

02.11.2019 05:55

Тако вам и треба када сте глупи и залупани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кимар

02.11.2019 06:00

Лустрирати све и довести нормалне људе!За то овај натод није способан полако нестаје!

ОДГОВОРИТЕ