Српски приступ најбољи начин за напредак у ЕУ

Европски парламент залаже се за проширење ЕУ, а Србија је међу најозбиљнијим кандидатима, изјавила је данас предсједник делегације Европског парламента при Парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ Тања Фајон током састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Србија 31.10.2019 | 12:57
Српски приступ најбољи начин за напредак у ЕУ
– Европски парламент ће наставити да активно подржава политику проширења ЕУ и заговара српски приступ као најбољи начин за напредак у европским интеграцијама – рекла је Фајонова.

Она је додала да очекује да ће Европски савјет промијенити одлуку у вези са Сјеверном Македонијом и Албанијом, те да ће послати позитиван сигнал тим земљама прије Самита ЕУ – западни Балкан у Загребу, саопштено је из прес службе предсједника Србије. 

Вучић је на састанку са представницима Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ рекао да се Београд залаже за мир и стабилност у региону, а да регионална сарадња, јачање односа са сусједима и наставак политике помирења представљају спољнополитичке приоритете државе.

Он је навео да Србија придаје велику важност Берлинском процесу чији се значај огледа у пружању подршке европским интеграцијама Балкана кроз конкретне пројекте и мјере.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

здравко

31.10.2019 12:21

Гдје си ти прочитала да це Србија ући у европску унију?То је по оној цркни магарце док трава нарасте.Кад се Европска унија буде распадала онда це земље Балкана ући у е.унију ,исто као сто је ушла Турска.једино сто хрватска имала донекле среће и ухватила задњи воз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Где Си Тањице

31.10.2019 22:42

љубави...освјезила си ми дан...воли Те дедо.

Name

Министар

31.10.2019 12:29

Овде ј луд збуњеног. Прије два три дана су најјаце земље еу рекле да се опростимо од приступања. Хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

31.10.2019 12:46

Све док Србија негира оно што је утврђено у правомоћним прасудама међународних судова нема уласка у ЕУ, то мора бити свима јасно!

ОДГОВОРИТЕ