Шарановић за Краш нуди 2 и по пута више од Пиваца?

Након понуде Месне индустрије “Браћа Пивац” за преузимање кондиторске компаније “Краш” по цијени од 430 куна по акцији, на хрватској берзи је данас објављена понуда неименованог понуђача по цијени од чак 1. 050 куна.

Регион 25.10.2019 | 09:24
Шарановић за Краш нуди 2 и по пута више од Пиваца?
Понуда, која је готово два и по пута већа цијена од оне коју је поднијела месна индустрија “Браћа Пивац”, се односи на 80.000 појединачних акција, што износи пет одсто укупног броја. Средства за ову трансакцију су већ депонована и сви акционари могу да продају акције, без било каквог удруживања, пишу Новости.

Према добро обавијештеним изворима и на основу дешавања у претходних мјесец дана, велика је вјероватноћа да цијену од 1050 куна нуди компанија “Каппа Стар Лимитед”, која је у претходном периоду стекла 23,97 акција “Краша”. 

Куповином додатних акција, ова компанија би стекла 30 одсто акција, о чему се претходних дана доста говорило у јавности. Настављујући да акционарима нуди ову високу цијену, даје се закључити да понуђач, уколико је у питању “Каппа Стар Лимитед”, има озбиљне намјере када је ова компанија у питању.

Небојша Шарановић, власник “Каппа Стар Лимитед” група, и даље је недоступан за било какав коментар на тему куповине акција “Краша” и дешавања на Загребачкој берзи.

Ханфа (Хрватска агенција за надзор финансијских услуга) је одобрила понуду “Браће Пивац” за преузимање загребачке компаније Краш, након што је Месна индустрија из Вргорца пред само затварање Загребачке берзе у уторак објавила понуду о преузимању.

Имајући у виду да је неименовани понуђач понудио значајно већу цијену акција, може се очекивати да ће доћи до нових промјена у власничкој структури, те је могуће да ће “Каппа Стар Лимитед” група постати већински акционар, тврде стручњаци.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм!

25.10.2019 08:27

Ваљда зна ста ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

25.10.2019 13:30

Ма да даје 10 пута висе,недају они то Србину...

ОДГОВОРИТЕ