ЛЕ: Пепеови слободњаци за спас Арсенала! Селтик избацио Лацио?!

Француз сјајним головима сачувао Арсенал од пораза код куће. Селтик у задњих пола сата до преокрета и бриге за Римљане.  

Фудбал 24.10.2019 | 23:30
ЛЕ: Пепеови слободњаци за спас Арсенала! Селтик избацио Лацио?!
Дуго ће већерас навијачи Арсенала причати о 24-годишњем појачању које је летос стигло из Лила за 80.000.000 евра.

Николас Пепе, репрезентативац Обале Слоноваче рођен у Француској, са два погодка из "слободњака" спречио је пораз лондонских "тобџија" код куће од Виторије Гимараеш у 3. колу Лиге Европе.

Португалци су водили 2:1 на полувремену, али је на крају Арсенал победио 3:2.

Млади фудбалер ушао је у 75. минуту и само пет минута касније сјајно шутирао из прекида, а потом и у надокнади.

Арсенал је овом победом дошао до максималних девет бодова и једном кором већ закорачио у другу фазу, где ће вероватно и Ајнтрахт Франкфурт, који је као домаћин савладао Стандард из Лијежа.

Немачки представник сада има шест бодова, а белгијски је остао на три, тако да нас чека много узбуђења у преостала три кола до краја групне фазе.

Филип Костић је играо до 83. минута, а Мијат Гаћиновић до 75, док Дејан Јовељић није улазио у игру.

Попут Лондона, много узбуђења виђено је и у Глазгову, где је Селтик од 0:1 на полувремену стигао до 2:1 против Лација.

Гости су повели преко Лазарија из контранапада у 40. минуту. На 1:1 изједначио је Кристи у 67, пошто су га противнички играчи остали самог у "срцу" шеснаестерца, а домаћу публику до екстазе је довео Кристофер Жулијен после корнера у 89. минуту.

Овај пораз довео је Римљане у проблем, пошто је Клуж победио Рен у гостима 1:0 и сада има три бода више, док је Селтик на "плус четири".

Немања Максимовић је одиграо цео меч за Хетафе, али у поразу од Базела (0:1) на домаћем терену, којим је швајцарски клуб преузео прво место, а у трку за пролаз се укључио и Краснодар, савладавши Трабзон у гостима 2:0.

Коначно Пепе! Евроголови најскупљег појачања у историји спречили бруку Арсенала! Селтик преокренуо против Лација, Реново самоубиство!

Арсенал је био моћан у прва два кола Лиге Европе када је са укупних 7:0 декласирао Ајнтрахт и Стандард, а вечерас умало да се обрука на теоретски најлакшем задатку у групи. Био је на прагу пораза код куће од Виторије Гимараеш али је на крају успео да преокрене и победи 3:2 головима најскупљег појачања у историји клуба – Николе Пепеа.

Унај Емери је комбиновао, направио 10 промена у тиму у односу на првенствени меч претходног викенда и вероватно је зажалио због тога. Многи резервисти су вечерас разочарали…

Млади Енглез Маркус Едвардс који је поникао у Тотенхему и за којег је Покетино некада говорио да је “Мини-Меси”, довео је Португалце у вођство у деветом минуту. Лажњаком је преварио чуваре и потом недобрањиво шутирао у Мартинезову мрежу. Примљени гол је натерао Тобџије да се тргну и да заиграју боље, па су после пола сата изједначили голом Бразилца Мартинелија који наставља да блиста у мечевима Лиге Европе. Одлично је реаговао на центрашут Тирнија и ударцем главом изједначио на 1:1.

Ипак, изгубљена лопта Мејтленд Најлса је скупо коштала Арсенал у финишу првог полувремена. Севнула је контра, Дејвидсон је погодио стативу, али је Дуарте натрчао на одбијену лопту и погодио. Емери је на полувремену увео Себаљоса и Гендузија уместо Мејтленд Најлса и Вилока и Арсенал је одмах проиграо. Почели су да стварају шансе, а онда је Емери бацио и последњу карту. Никола Пепе је заменио Лаказета и коначно показао зашто је Арсенал летос платио за њега скоро 80.000.000 евра.

Африканац је сјајним голом из слободњака у 80. минуту изједначио да би у надокнади времена још једном из слободњака постигао еврогол и донео победу Тобџијама. Коначно!  

У истој групи је Ајнтрахт оправдао улогу фаворита у Франкфурту против Стандарда и учврстио се на другом месту. Два прекида Камаде и голови главом Абрахама (28. минут) и Хинтерегера (73.) су донели Немцима 2:0, да би Белгијанци у финишу смањили, али је већ било касно…

Селтик је остао на првом месту у својој групи пошто је вечерас преокренуо на свом терену против Лација и славио 2:1.

Лацио је повео голом Лацарија у финишу првог полувремена када је се новајлија из СПАЛ-а сјајно убацио по десном крилу и из пуног трка закуцао лопту под пречку. А онда је Рајан Кристи израстао у апсолутног јунака Селтика. Прво је погодио на асистенцију Едуара, а онда у 89. минуту и асистирао из корнера за Жилијена и коначних 2:1.

Мимо свих очекивања, друго место у групи држи Клуж који је вечерас искористио Реново самоубиство и славио у Француској са 1:0. Голман Менди је у петом  минуту зарадио црвени картон због фаула ван казненог простора, а из тог слободњака је Деак постигао једини гол на мечу.

Касније је Нијанг промашио пенал за Рен, а млада звезда Камавинга зарадио црвени картон и са два играча мање, Рен није имао никакве шансе…

Копенхеген преживео и Кијев, Базел бољи и од Хетафеа, ЛАСК узео бод у Ајндховену! Комплетирано треће коло другог по квалитету клупског такмичења на Старом континенту.

Копенхаген је након бода у Малмеу освојио још један и у Кијеву, против фаворизованог Динама, па је остао на првом месту групе Б Лиге Европе (1:1). Дански шампион је тако без пораза окончао први круг, а у другом ће бити у прилици да на свом терену дочекује директне конкуренте у борби за пролаз у 1/16 финала.

Копенхаген је идеално отворио утакмицу и још у другом минуту повео голом Сотиријуа, а вођство је имао све до 53. минуту, када је изједначио Шабанов после прекида. Динамо је имао довољно времена да појури потпуни преокрет, али је Копенхаген сигурном игром у дефанзиви успео да сачува бод.

Малме је коначно победио, срушивши на свом терену швајцарски Лугано резултатом 2:1. Домаћин је највећи део посла одрадио у првом полувремену, када је стекао два гола предности захваљујући погоцима Бергета и Молинса, док је Лугано у наставку меча успео да смањи резултат преко Грента у 50. минуту, али не и да учини нешто више.

Учинак швајцарских клубовима, државе са којом се јуримо када су у питању национални коефицијент, драстично је поправио Базел. Сјајна екипа Марцела Колера остварила је капитално славље на гостовању шпанској Гранади и тако зацементирала прво место у групи Ц (1:0). Тренутак одлуке догодио се још у 18. минуту када је Фабијан Фрај постигао једини погодак на овом мечу.

Славље у групној фази такмичења Лиге Евопе коначно је остварио и Краснодар. Руски тим је славио на гостовању Трабзону (2:0) и дошао до прилике да се бори за друго место у групи. Меч је преломљен у других 45 минута, Берг је постигао водећи гол у 49. минуту, док је коначан резултат поставио Виљења у другом минуту надокнаде.

Велико изненађење у Ајндховену обележило је мечеве у групи Д. ЛАСК из Линца је успео да освоји велики бод против ПСВ-а (0:0), а да је имао среће могао је из неколико контранапада и озбиљније да угрози гол Јероена Зута. Ипак, далеко више разлога за бодововима има домаћи тим, који је пропустио неколико одличних прилика.

Веома важну победу остварио је Спортинг, који је успео да пробије бедем испред гола прилично очајног Розенборга. Гол одлуке постигао је Јаник Боласи у 70. минуту. Домаћин се прилично испромашивао у првих 45 минута, када су одличне прилике пропустили Бруно Фернандеш и Лусијано Вијето, али му се то ипак није осветило у наставку утакмице. Розенборг је био потпуно безопасан током читавог меча.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 3. коло:

ГРУПА А

Карабаг - АПОЕЛ 2:2 (1:2)
/Квинтана 13, Аилтон 58- Медведев 29аг, Халениус 45+1/

Севиља - Диделанж 3:0 (0:0)
/Васкез 48, 75, Ел Хадади 78/

ТАБЕЛА: Севиља 9, Карабаг 4, Диделанж 3, АПОЕЛ 1.

ГРУПА Б

Динамо Кијев - Копенхаген 1:1 (0:1)
/Шабанов 53 - Сотиру 2/

Малме - Лугано 2:1 (2:0)
/Бергет 13п, Молинс 32 - Гернт 50/

ТАБЕЛА: Копенхаген 5, Динамо 5, Малме 4, Лугано 1.

ГРУПА Ц

Хетафе - Базел 0:1 (0:1)
/Фреј 18/

Трабзон - Краснодар 0:2 (0:0)
/Берг 49, Вилхена 90+2/

ТАБЕЛА: Базел 7, Хетафе 6, Краснодар 3, Трабзон 1.

ГРУПА Д

Спортинг - Розенборг 1:0 (0:0)
/Боласије 70/

ПСВ Ајндховен - ЛАСК 0:0

ТАБЕЛА: ПСВ 7, Спортинг 6, ЛАСК 4, Розенборг 0.

ГРУПА Е

Селтик - Лацио 2:1 (0:1)
/Кристи 67, Жулијен 89 - Лазари 40/

Рен - Клуж 0:1 (0:1)
/Деак 9/

ТАБЕЛА: Селтик 7, Клуж 6, Лацио 3, Рен 1.

ГРУПА Ф

Арсенал - Виторија 3:2 (1:2)
/Мартинели 32, Пепе 80, 90+3 - Едвардс 9, Дуарте 37/

Ајнтрахт - Стандард 2:1 (1:0)
/Абрахам 28, Хинтерегер 73 - Амалах 82/

ТАБЕЛА: Арсенал 9, Ајнтрахт 6, Стандард 3, Виторија 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар