БЛ пуна доказа како судови дијеле правду?

Још један случај судског увођења у посјед имовине у Бањалуци. Овај пут суд је пресудио да право на насљедство бивше супруге има бивши супруг.

Република Српска 22.10.2019 | 15:17
БЛ пуна доказа како судови дијеле правду?
Славица Василић са породицом данас није дозволила да њен бивши супруг уђе у посјед имовине која му је додјељена пресудом бањалучког, прво Основног а затим и Окружног суда.

Славица тврди да њен бивши супруг нема никакав основ да добије оно што му је суд додјелио јер се ради о имовини њене покојне мајке која је њено насљедство а да је имовина стечена у браку већ давно подијељења за шта Славица показује документе.

Она тврди да је оваква пресуда донесена искључиво заслугом добрих веза адвокатске куће њеног бившег супруга и судија.

Славица показује и пресуду по којој је њен бивши супруг крив зато што је њу физички и психички малтретирао.

Судски извршитељ је, ипак, одгодио до даљњег извршење пресуде и увођење у посјед јер нису испуњени услови.

Бивши супруг Славице Василић који се појавио на покушају увођења у посјед није желио ништа да каже за БН телевизију. Нијеми су били и представници адвокатске канцеларије која га заступа.

Милош, син Славице Василић, тврди да је овакав случај преседан.

Није познато када ће, по пресуди суда бити извршен други покушај увођења у посјед имовине.    



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Правопис

22.10.2019 14:24

Ако будете говорили малтретирати нико неце обратити пазњу сто је и циљ, али ако казете злостављати јасније цете бити разумљиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Протести

22.10.2019 14:47

Почело је јабно отимање имовине. Најбољи примјер је фамилије Поповић гдје криминалним чином направише од наводно неког дуга од 7000КМ, неки већи разним марифетлуцима и изнесоше попут мафије жену из куће. Мислим да је ово узнемирило сваког грађанина и потребно је покренути протесте против врха режима који мора зауставити малтретирање грађана. Видим и некаквих сулудих коментара по ком је то камата и оправдано. У којој то земљи сем ХР се још овако нешто могло догодити, да човјек наводно улаже на туђем посједу и да онда три зеленашки цијелу кућу. Вратите људе хитно у посјед иде зома, а госпођи Поповић савјетујем да у случају наставка зражи оштету за бол, вријеме, малтретирање, као и надокнаду за нелегалну узврпацију омовине. Идите из одбране у напад.

Name

Неправда

22.10.2019 15:03

Не слажем се са таквим изјашњавањем,и са таквим коментаром. Зашто нико не би требао обратити пажњу на изречену ријеч "малтретирање"?! Малтретирање некога је исто што и злостављање,само у другачије изреченој фрази. Значење исте је довољно озбиљно,и нипошто није за игнорисање. Ко има право некога злостављати (или малтретирати) у било ком облику? Одузимати му право слободе,или право да се изјасни уколико нешто није уреду.... Нико. Шта сад....ја би требала дозволити свом бившем супругу да заузме пола моје имовине коју су мени у насљедство оставили моји родитељи?! Е,неће да може! Зна се по закону шта бивши супружници дијеле. Ако ово данас прође,онда је наше друштво у оооозбиљном проблему! Стоп корпцији и миту! Тачка!

Name

Ре

22.10.2019 15:35

Свако има своју прицу

Name

Ре

22.10.2019 15:47

И ста ако је наследила плац сад је И куца њена И све сто је неко стеко све ви знате

Name

Нострадамус

22.10.2019 16:50

Па ако неко гради на тудјем плацу нормално да му треба одузети.Како се зове муз од ове зене.?

Name

Свјетлана Бајиц

22.10.2019 15:31

Нашем правосудју не помаже ни четврти свјетски рат...овдје паметан човјек зањеми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Високовалентан али елоквентан!

22.10.2019 16:04

Правне науке су унутар РС дозивјеле препород и невидјен успон: осим ад хок система одлуцивања имамо и експресно усељавање и исељавање. Сто би злобници рекли "задес" здравог разума као оцигледан метод едукације и примјер младјима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

22.10.2019 17:24

Отимају да би неки папан узео себи. Стан или кућа се зараде, те се прави или купује, а не узима, они су научили да узимају, а то у преводу значи отимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банана

22.10.2019 20:46

Има и друга страна медаље. Продаја станова, кућа под хипотеком. Није спорно ни чудно што људи долазе у такве ситуације, а судови пресуђују и продају. Питање које заслужује да се нађе у фокусу су цијена по којој се некретнине продају. Многи који су се нашли у таквој ситуацији оправдано сумњају у спреге судија - адвоката - лица који се појављују као купци. Цијене које одређују судије безобразно су ниске, далеко испод тржишних, а незнатно изнад дуга по хипотеци. Све, као и начин како се воде поступци, указују на организовану, институционализовану отимачину. А оштећени људи буквално немоћни да ишта учину. Примјер као код ових жена на Старчевици. Онаква кућа отишла за 30 хиљада марака..??!! Тржишна вриједност те куће је сигурно око 200 хиљада. Читав низ је таквих примјера. Добар задатак за истраживачко новинарство и исто такве новинаре. У институцијама се не може тражити ослонац за расвјетљавање ове криминалне, пљачкашке, отимачке појаве.

ОДГОВОРИТЕ