УЕФА казнила ФСС - дјеца на трибинама против Луксембурга!

Против Луксембурга по Партизановом рецепту – што више деце на трибинама! Чека се још објашњење зашто смо кажњени, али. . .  Шта су сада згријешили? УЕФА казнила ФСС због меча против Португала?! Нису "дуго" били на тапету УЕФА. . .

Фудбал 21.10.2019 | 21:18
УЕФА казнила ФСС - дјеца на трибинама против Луксембурга!
Ово нисмо очекивали!

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је данас Фудбалски савез Србије (ФСС) са двије утакмице без публике (друга условно), због пропуста у организацији утакмице против Португалије, потврђено је Тањугу у ФСС.

Из УЕФА за сада није стигло појашњење одлуке, али је извјесно да ће против Луксембурга, по принципу Партизана, на трибинама моћи да буду дјеца до 14 година.

Присјећање на утакмицу која је на стадиону "Рајко Митић" одиграна прије месец дана (4:2 за Португал) не даје јасне трагове због чега би УЕФА могла да казни "орлове", али не би било изненађење да је у питању гомила ситних прекршаја који су се намножили.

Истина, на тој утакмици против Португала, када је судија означио крај, један навијач је утрчао на терен, у покушају да дође до Роналда, али такве ствари се често дешавају са ЦР7.

Србија у квалификацијама за ЕУРО 2020 дочекује Луксембург 14. новембра, а три дана касније биће домаћин Украјини.

Од раније је јасно да ће Србија тешко директно на ЕП кроз квалификације, али ко зна, можда атмосфера са клинцима на трибинама можда помогне нашим играчима да остваре побједу против Луксембурга, пошто је питање и колико би било публике за релативно неважну утакмицу против неатрактивног ривала.

Просечан Србин вероватно не би ни могао да се сети шта је то толико засметало Уефиним извештачима из Београда. Али европска кућа фудбала је немилосрдна, а Срби због ранијих инцидената под посебном лупом. Па су опет “дисциплиновани“. Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта Фудбалски савез Србије је кажњен са две утакмице без поублике, једна је условна, због гомиле ситних прекршаја из меча са Португалцима.

О чему се тачно ради тек ће се видети, јер Уефа није још објавила образложење, али је извесно да се у судару репрезентације Србије са Луксембургом улазнице неће продавати. Што не значи да публике неће бити. ФСС ће наиме применити Партизанов модел, који је у међувремену заживео и у Словачкој, па и у Румунији чији је меч са Норвешком са трибина испратило 30.000 деце.

И на Теразијама се надају да ће успети да приволе велики, што већи број деце. Подсетимо, у обзир долазе само они млађи од 14 година, али кад ФСС крене у кампању и почне да доводи децу из школа широм Србије изненадили бисмо се да ту буде мање од 20.000 малишана.

Проблем је што онда иде меч са Украјином, а ми ће бимо бити на условној. Па ако се неко не баш превише паметан досети да поново изазива проблеме аутоматски ћемо бити кажњени за прву наредну утакмицу на домаћем терену, а она би, ако добијемо Норвешку на страни, врло лако могла да буде баш одлучујућа за пласман на Европско првенство.

Домаћин финала плеј-офа ће наиме бити одређен жребом. Замислите само тај парадокс? Да се бориш за Европско првенство, а нема никог на стадиону да подржи, да прослави...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар