ИТА: Милан баш нема среће! Изгубио два бода у 92'!

"Горак" рођендан и деби Пиолија - Милан у 90+2 без три бода! На дебију Стефана Пиолија, Милан је ремизирао са Лећеом резултатом 2:2.  Нема среће за Милан… Пиоли оживео Хакана и Пјонтека, али је Леће спасао еврогол у 92. минуту! Росонери опет кискнули. . . !

Фудбал 20.10.2019 | 23:05
ИТА: Милан баш нема среће! Изгубио два бода у 92'!
Нема среће у Милану ни са новим тренером. Шок терапија је деловала успешно, али на крају није дала жељени резултат.

Стефано Пиоли је на клупи Милана дебитовао ремијем на Сан Сиру са Лећеом (2:2) пошто су гости освојили бод евроголом Калдеронија у 92. минуту. Милан се жестоко испромашивао и сурово је кажњен.

Заслужио је Милан вечерас победу, али је платио цех неискуству и неискоришћеним шансама. По приказаној игри су Росонери требало да славе и са више од једног гола разлике, али су на крају остали без било какве победе и два бода.

Милан је приказао најбољу партију ове сезоне, можда и најбољу од марта прошле године. Росонери су вечерас створили гомилу шанси, играли добар фудбал, публика на Сан Сиру је имала шта да види после дуго времена.

Тренер Пиоли је променио ранији Ђампаолов систем 4-3-1-2 на класичних 4-3-3 али није много мењао играче. Леао је опет добио предност у односу на Пјонтека, а највећа промена је била померање Хакана Чалханоглуа ближе противничком голу. И показала се као погодак!

Често критиковани Турчин је вечерас одиграо најбољу партију у дресу Милана откако је дошао у клуб пре више од две године. Од првог минута је показао да је невероватно инспирисан за игру. Први је запретио Леоа после непуних 60 секунди игре. Потом је Португалац пропустио још једну шансу након сјајне лопте Чалханоглуа. Турчин је затим имао страшан шут који је очешао пречку. Коначно, притисак се исплатио после 20 минута када је Чалханоглу искоса са десне стране ухватио сјајан волеј и послао бомбу у ближи угао Габријелевог гола. Леће је био без шансе у првом полувремену…

Наставили су Росонери да доминирају и у другом полувремену, тражили још један гол, а онда је Андреа Конти направио глупост. Руком је играо у свом шеснаестерцу, изгледало је да ће се провући, али је ВАР заслужено доделио Лећеу пенал. Донарума је чак одбранио ударац Бабакара са 11 метара, али се лопта одбила Сенегалцу на ногу и успео је из другог покушаја да изједначи.

Имао је Милан још пола сата да опет пређе у вођство и напао је. Чалханоглу је директно из корнера погодио стативу, потом имао још један сјајан шут, а Пиоли је увео Пјонтека у игру. И погодио!

Чалханоглу је још једном одиграо сјајну ролу, прошао по десној страни и сервирао Пјонтеку феноменалну повратну лопту на пенал, а Пољак је коначно погодио. Изгледало је да је све идеално, да је Пиоли оживео двојицу играча у најслабијој форми и да је Милан дошао до победе…

А онда је срећа опет окренула леђа Росонерима. Готово из очаја, Калдерони је у 92. минуту распалио по лопти са 20 и кусур метар и постигао еврогол! Погодио је малу мрежу супротног угла, Донарума није имао шансе…

Милан је наивно остао без победе и два бода, Стефано Пиоли је већ у првом мечу доживео фрустрације какве су пратиле и његове претходнике. Милан јесте најмлађа екипа у Серији А, али нема оправдања за овакве грешке.   

У претпосљедњој утакмици осмог кола Серије А, посрнули Милан је на Сан Сиру угостио повратника у Серију А, Леће, чија се мисија у текућој сезони зове ''опстанак''.

Сходно томе, Ливеранијев тим би, врло вјероватно, из вечерашњег дуела ''потписао'' освајање бар једног бода – и до њега је стигао дубоко у судијској надокнади другог полувремена!

МИЛАН – ЛЕЋЕ 2:2 (1:0)
/Чалханоглу 20, Пјонтек 81 – Бабакар 62, Калдерони 90+2/

На порталу смо раније током дана писали да је Клаудио Ранијери, новоименовани ''командант'' Сампдорије, на 68. рођендан, дебитовао на клупи шампиона Италије из 1991. године, али није баш са потпуним ужитком угасио свјећице на торти с обзиром да је окршај са Ромом завршен најнепопуларнијим резултатом (0:0).

Осмо коло Калча понудило је још једног тренера који је имао ту част да на дан рођенданске феште дебитује у новом клубу, ријеч је о Милановом Стефану Пиолију али ће и њему рођенданска торта бити бише горка него слатка.

Пиоли се званично на листу тренера седмоструког шампиона Европе уписао на 54. рођендан, а ''ватрено крштење'' неће памтити по резултатском успјеху, иако су његови изабраници два пута били у резултатскон предности.

Од првог минута окршаја са Лећеом, ''росонери'' су кренули са притиском, а у ситуацији кад се игра ''викторија'' пред голом ривала, погодак у раној фази меча био је више него логичан слијед ствари.

Лукас Биља упутио је једну дубинску лопту скоро са половине терена, исту је између два чувара прихватио турски офанзивни фудбалер, а онда, скоро из ''мртвог'' угла, матирао Бразилца Габријела, који ама баш ништа није могао да учини како би спријечио испис резултата 1:0 на семафору Сан Сира.

Милан је током првог полувремена упутио ЧАК 12 удараца на гол ривала, што је тимски рекорд у текућој сезони.

Практично ни из чега, Леће је изједначио и увео Милан у проблеме. У жељи да отклони опасност у свом шеснаестестерцу, Андреа Конти је у 62. минуту играо руком, а арбитар Фабрицио Пасква, након консултација са ВАР технологијом, одлучио да покаже на – бијелу тачку!

Донарума је прочитао гдје ће шутирати Сенегалац Кума Бабакар, који је, на жалост домаћих тифоза, ''положио поправни испит'' и смјестио лопту у мрежу за 1:1.

Иначе, ниво игре Милана драстично је опао у другом полувремену.

У прве двије трећине тог дијела игре, Пиолијев тим је само два-три пута покушао да матира гостујућу одбрану, а најближе постизању гола био је можда и најбољи појединац Милана вечерас, Чалханоглу, погодивши пречку из корнера у 66. минуту.

Изгледало је да је ствари спасио Пољак Криштоф Пјонтек, којег је Пиоли на терен послао 14 минута раније, а којем је за гол асистирао ко други него Чалханоглу, али је Сан Сиро по други пут утихнуо у другом од укушно шест минута судијске надокнаде, када је ''пројектил'' Марка Калдеронија одсјео у мрежи за коначних 2:2!

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Сасуоло - Интер 3:4 (1:3)
/Берарди 16, Ђуричић 74, Бога 82 - Мартинез 2, 71 пен, Лукаку 38, 45 пен/

Каљари - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Наинголан 10, Фараго 67/

Сампдорија - Рома 0:0

Удинезе - Торино 1:0 (1:0)
/Окака 42/

Парма - Ђенова 5:1 (3:0)
/Куцка 38, Корнелијус 42, 45+1, 50, Кулушевски 79 – Пинамонти 52/

Милан – Леће 2:2 (1:0)
/Чалханоглу 20, Пјонтек 81 – Бабакар 62, Калдерони 90+2/

Одиграно у суботу:

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

У понедјељак:

Бреша - Фиорентина (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 22, Интер 21, Аталанта 17, Наполи 16, Каљари 14, Рома 13, Лацио 12, Парма 12, Фиорентина (-1) 11, Удинезе 10, Торино 10, Милан 10, Болоња 9, Верона 9, Леће 7, Сасуоло (-1) 6, Бреша (-2) 6, СПАЛ 6, Ђенова 5, Сампдорија 4.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар