ЛШ: Људи, будимо реални, ипак је то Тотенхем...

Али има своје проблеме и све их је више! Посебно у одбрани. . .

Фудбал 20.10.2019 | 23:26
ЛШ: Људи, будимо реални, ипак је то Тотенхем...
Милош Вулић је то лепо рекао: “Криво је што се ствара слика да се Тотенхем распада... Опет је то вицешампион Европе“. И јесте, уз све проблеме који тренутно муче Маурисија Покетина апсолутно је јасно да је Тотенхем апсолутни фаворит у два предстојећа судара са Црвеном звездом у Лиги шампиона. Да не причамо уопште о томе колико би чудо представљало све осим победе Певаца у уторак у Лондону.

Јер иако можемо да нађемо сијасет података који не иду у прилог лондонском клубу кад га поредимо са острвском конкуренцијом, имамо бар два пута више основа да устврдимо да су Певци светлосним годинама испред Звезде, бар на финансијском плану. Уосталом, само Хари Кејн и Танги Ндомбеле сваке сезоне на име плата инкасирају око 24.100.000 евра што је отприлике једнако годишњем буџету комплетног ФК Црвена звезда. Све скупа, Тотенхем на плате играча годишње издвоји нешто мање од 110.000.000 евра.

Али, све те нуле не значе да Тотенхем нема својих проблема. Напротив. То је ипак клуб који је после прошлосезонског финала Лиге шампиона желео да направи искорак. Да коначно постане пуноправан кандидат за шампионску трку у Премијер лиги. А после непуних девет кола бодовни конта упола мањи од Ливеруловог. Који приде има меч мање.

Последње разочарање у суботњем окршају против Вотфорда, фењераш Премијер лиге је без победе остао тек након велике грешке Бена Фостера у 86. минуту. Покетино је после меча покушавао да подигне екипу фразама о доброј реакцији и заслуженом повратку, али чињеница је да су Певци још једном подбацили.

Острвски медији зато се данас баве узроцима. Јер проблеми су ту и ништа их не може сакрити. Штавише, чини се да се поједини само појачавају, док нови упорно ничу...

ОДБРАНА

Већина ће се сагласити да ту понајвише шкрипи. Јан Вертонген и Тоби Алдервајрелд су у последњим годинама уговора, не очекују продужетак сарадње и делују као да су главом већ напустили Лондон. Против Бајерна  (2:7) су били трагични. А нису ни само они у питању. Покетино упорно форсира Сержа Оријеа и Денија Роуза на бековима, али њих двојица упорно разочаравају, па Аргентинац сада већ почиње да трпи озбиљан притисак да у ватру гурне младог Кајла Вокер-Питерса и Бена Дејвиса. Против Вотфорда је деловало да је ситуација опасна по гол Тотенхема сваки пут кад би Вотфорд прешао половину терена. Приде, Вотфордов гол из шестог минута иде директно на душу Роуза, невероватно је колико је простора оствио Дарилу Јанмату после дуге лопте Крега Кеткарта.

ГАЗАНИГА

Уго Лорис је имао своје жуте минуте и ретко ко га сврстава у најужи круг европских голмана, али објективно – ту је, одмах иза њих. За ових седам година у Лондону памтимо му само неколико озбиљних грешака на линији. Али Лорис је повређен. А Пауло Газанига не оставља утисак човека који би могао да у потпуности одмени Француза. Није онај гол Дукуреа против Вотфорда његова кривица, ал Газанига ничим не улива сигурност у одбрану Тотенхема. Он би требало да је са лоптом у ногама буде још сигурнији од Лориса, али против Вотфорда није баш изгледало тако. Подсетимо, у клуб се после Лорисове повреде вратио и Мишел Ворм, али се ипак очекује да ће га Газанига мењати бар до јануара. На припремама се чинило чак и да би могао да угрози Лорисов статус првог голмана. Сад сви плачу за Французем.

ПОКЕТИНО

Задужио је клуб и острвски медији углавном су га штедели кад су резултати нестали. Кривицу су тражили на другим местима, понајвише у великом броју немотивисаних играча спакованих да иду (поред Вертонгена и Алдервајрелда ту су из различитих разлога и Кристијан Ериксен, Роуз, Орије, Виктор Вањама...) Али сад је дошао ред и на Покетина. За реми са Вотфордом штавише већина енглеских медија криви баш Аргентинца. Прво, вратио се на одбрану са тројицом штопера и то није функционисало. Позади је свеједно дувало, а са толиким бројем дефанзиваца трпео је и напад. Роуз и Орије су морали да прискоче у помоћ кад је офанзива у питању, а они одавно већ не играју на највишем нивоу. Заиграо је Тотенхем боље кад се Покетино вратио на систем 4-2-2-2 са Хјонг-мин Соном и Ериком Ламелом, али је свеједно меч завршио са два ударца у оквир противничког гола. А и тај један им је Вотфорд поклонио. Збунио је и избор стартних 11, одсуство Тангија Ндомбелеа, па и упорно форсирање бекова који су у слободном паду.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар