Побједа Звезде у фестивалу лоших одлука судије!

Фудбалери Црвене звезде победили су Рад 3:1, у 12. колу Линглонг Суперлиге Србије.  Црвено-бели у комбинованом саставу без већих проблема савладали Рад.  Звезда ''чувала барут'' за Лондон! Црвено-бели у утакимци слабог темпа савладали Рад – 3:1.

Фудбал 18.10.2019 | 22:16
Побједа Звезде у фестивалу лоших одлука судије!
На стадиону "Рајко Митић" гледали смо дуел пун грешака од стране главног арбитра Максимовића, који је за обе стране досудио непостојеће пенале.

Прво је шампиону Србије досудио дао шансу да шутира са беле тачке, након што је Родић без контакта с голманом пао у казненом шеснаестерцу. Играо се 40. минут када је Марин реалзивао пенал.

У наставку меча десила се слична ситуација испред гола Зорана Поповића. Бједов је први стигао до лопте и гурнуо је испред себе, Поповић је каснио, али, чини се, није дирао нападача Рада.

Максимовић је поново показао на белу тачку, а Перендија је у 66. минуту смањио на 2:1.

Ово је била десета победа у лиги за црвено-беле, док су гости с Бањице претрпели девети пораз.

Изабраници Владана Милојевића одлично су отворили утакмицу. Павков и Томане су добро одиграли, а након промашаја Португалца, нападач Звезде је натрчао на лопту и послао је у празну мрежу.

После тога уследио је прилично миран период. Рад је имао солидне шансе, најбољу је пропустио Буснић, али Поповић није имао много посла у првом полувремену. 

На старту другог периода игре фудбалери Црвене звезде контролисали су ритам утакмице, међутим у 66. минуту је Панков лоше реаговао и Бједов је дошао до велике шансе.

У том тренутку Максимовић је други пут направио грешку. Иако ова ситуација није била толико очигледна, као код првог пенала, на успореном снимку се чини да Поповић није дирао нападача Рада.

Гости с Бањице су смањили заостатак, али то је било све што смо видели од њих. До краја меча црвено-бели су могли да дођу и до убедљивије победе.

Једну од неколико шанси у гол успео је да претвори Гобељић. Бек Звезде искористио је одбитак и савладао Марковића. Уласком Ван ла Паре, шампион Србије успео је да створи још неке шансе, али су мреже мировале.

Звезду у уторак очекује меч са Тотенхемом у Лондону, у трећем колу Лиге шампиона.

Наставила је Црвена звезда серију победа (шест), уписала једанаесту узастопну у дуелима са Радом и направила добру увертиру за гостовање у Лондону против Тотенхема идућег уторка у Лиги шампиона, а 3:1 против "грађевинара" осим три бода храбре навијаче црвено-белих и због добрих партија Милана Павкова и Марка Марина.

Одлучио је Владан Милојевић да одмори Борјана и Дегенека због дугих путовања протеклих дана услед обавеза у репрезентацијама, ван тима били су и "ровити" Кањас и Боаћи, али је и поред тога домаћин већим делом имао контролу над дешавањима на терену и, када се све сабере, заслужено славио.

Рад је храбро ушао у утакмицу, пробао да успостави иницијативу, али је госте сасекао леп гол Милана Павкова у 6. минуту, када је после сјајне асистенције ка Томанеу исправио грешку Португалца, односно после одбране Марковића "закуцао" лопту у мрежу.

На 2:0 повисио је Марко Марин у 39. минуту из пенала који је изнудио Милан Родић, а на исти начин је Милан Перендија у 66. минуту смањио заостатак свог тима.

Деловало је тада да би "грађевинари" могли да врате неизвесност у меч, међутим, нису имали енергију као из првог дела, па су црвено-бели голом Марка Гобељића у 76. минуту отклонили сваку дилему око победника.

Могла је победа да буде и убедљивија да је у финишу реализована нека од прилика које је углавном имао Раџив ван Ла Пара. Холанђанин се одмах по уласку у игру у 73. минуту нашао у шанси, а потом је у пар наврата био и себичан. Свакако, приметна је била његова велика жеља да се упише у стрелце...

Навијаче црвено-белих из ове победе пред пут у Лондон може да радује добра игра и погодак Павкова, тим пре што је неизвесно хоће ли Ричмонд Боаћи бити спреман да заигра од првог минута, као и још једна у низу "капитенских" партија Марка Марина. Сјајни везиста константно се нудио саиграчима, тражио лопту и проигравао...

Видећемо кога ће Милојевић изабрати за дуел са Тотенхемом и како ће то изгледати на терену, али после победе над Олимпијакосом и услед слабих резултата лондонских "певаца", сигурно да црвено-бели у Енглеску путују охрабрени.

Звезда је чувала барут за Лондон и рутински победила. Главни арбитар Ђорђе Максимовић се брукао измишљеним пеналима на обе стране. Рад је покушао и успео да постигне гол на највећем српском стадиону. Тако би некако изгледао кроки опис дешавања са малог градског дербија, утакмица без укуса и мириса која најблаже речено није импресионирала 7.112 гледалаца - 3:1.

Црвена звезда је одрадила посао тек толико да има потребан мир уочи гостоња Тотенхему, где ће морати да одигра са много више страсти, енергије и офанзивниног потенцијала. Дуел са Грађевинарима биће заборављен колико већ за сат времена, али то је мањкавост која ове године прати лидера Суперлиге. Колеге које имају институцију „играча утакмице“ имаће врашки тежак посао да пронађу појединца који је искочио из шина суперлигашког просека слбашног темпа.

Али је зато кристално јасно да је арбитар меча Ђорђе Максимовић уписао сам себе у рубрику трагичара. Прво је прострого досудио једанестерац за Црвену звезду, потом се реванширао на другој страни...Чисто незнање.

Чим су убрзвали ритам црвено-бели су стизали до голова преко Павкова и Гобељића (уз Маринов са пенала), док је на другој страни прецизан био Перендија са беле тачке. Намера тренера Црвене звезде Владана Милојевића била је да избегне стресне ситуације, налик оним из Крушевца, и по кратком поступку скрши отпор Грађевинара. У одсуству повређеног Ричмонда Боаћија, у врху класичне формације 4-4-2, деловао је тандем Павков-Томане. Климаво и не баш такмичарски набријано деловала је постава српског шампиона. Грађевинари су то искористили да два пута озбиљно припрете. Прво је Бједов закаснио да лопту главом пошаље ка голу Зорана Поповића, док је ударац Александра Буснића са друге стативе отишао поред гола.

Црвено-бели су почели да експлатишу тандем нападача већ у шестом минуту. После лопте у простор Томану је зицер одбранио Душан Марковић, али је све то помнуо пратио повратник у стартну поставу Милан Павков и погодио празну мрежу. Била је то најава ватромета на трави Маракане, који би украсио навијачима почетак викенда и долазак пехара намењен победнику Интерконтиненталног купа. Иако су у постави поред Томанеа и Павкова били Гарсија и Марин, Црвена звезда је одиграла класичну суперлигашку утакмицу. Без много темпа и уторшка енергије црвено-бели као да су желели да сачувају барут за гостовање Тотенхему.

Спорадичне аплаузе у Љутице Богдана мамили су Вулић, Марин, пожртвовани Гобељић, као и Гарсија и Томане који је у једној ситуацији петом оставио лопту Милану Павкову. Међутим, када би се подвукла црта учинка било је то просечно полувреме. Рад се испрсио колико је могао и у два наврата ставио на искушење одбрану Црвене звезде. Нада гостију са Бањице тињала је вероватно до 35. минута. Тада је Марин лоптом у простор проиграо Милана Родића, Звездин репрезентативац је стигао до лопте пре голмана Душана Марковића, а затим поскочио, што је било довољно арбитру Ђорђу Максимовићу да покаже на креч. Чини се престрого и беспотребно, у периоду великих тензија у српском фудбалу. Како било Марко Марин је успешно одменио Бена у улози пеналџије - 2:0.

Ништа се ни за јоту није променило у наставку. Уљуљкани резултатском предношчу играчи Црвене звезде наставили су да играју под ручном, без потребне агресивности у нападу. Ослањали су се на индивидуалне квалитете и чекали да прође време. Немајући шта да чекају Рад се мало одважио. И успео је да закомпликује ситуацију. Одличну лопту добио је Бједов у простор, био је бржи од Зорана Поповића и изнудио једанестерац. Школски је најстрожу казну извео Перендија. Звезда у добром делу другог полувремена није имала ни идеју, ни озбиљну акцију, самим тим ни шансу. Било је ту и много грешка у пасу и основим фудбалским елемнтима. Довољно за досаду и нервозу на трибинама, коју је коначну прекратио Гобељић прецизном дијагоналом у 76. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАД 3:1 (2:0)
/Павков 6, Марин 39п, Гобељић 76 - Перендија 66п/

Стадион: Рајко Митић.
Судија: Ђорђе Максимовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Поповић - Гобељић, Панков, Милуновић, Родић - Јованчић (од 85. Иванић), Вулић, Гарсија (од 88. Симић), Марин - Павков, Томане (од 73. Ван ла Пара). Клупа: Васиљевић, Дегенек, Иванић, Бабић, Петровић, Симић, Ван ла Пара.

РАД (4-3-3): Д. Марковић - Николић, Перендија, Петровић, Милошевић - Стјепановић (од 78. М. Трифуновић), Буснић, Д. Живковић - В. Трифуновић (од 58. Ризнић), Илић (од 71. Касалица), Бједов. Клупа: Мићановић, Тановић, Рогановић, Касалица, Башановић, М. Трифуновић, Ризнић.

Суперлига, 12. коло:

Чукарички – Војводина 0:0

Црвена звезда – Рад 3:1 (2:0)
(Павков 6, Марин 40п, Гобељић 75 - Перендија 66)

Субота:

15.00 Младост – Партизан
18.00 Јавор – ТСЦ
18.00 Пролетер – Радник
18.00 Раднички – Напредак
18.00 Спартак – Инђија
18.00 Вождовац – Мачва

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 30, Војводина 26, Чукарички (-1) 26, ТСЦ (-1) 24, Партизан (-2) 23, Раднички Ниш (-1) 19, Вождовац (-1) 17, Младост (-1) 12, Пролетер (-1) 12, Спартак (-1) 12, Напредак (-1) 11, Радник (-2) 11, Јавор (-1) 9, Инђија (-1) 7, Рад 7, Мачва (-1) 3.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар