Бирчевић пред Морнар: Сјећам се коша Новице за побједу!

Партизан на захтевном гостовању. . .

Кошарка 19.10.2019 | 10:13
Бирчевић пред Морнар: Сјећам се коша Новице за побједу!
У Еврокупу савршени, а у АБА лиги клецави. За разлику од међународне сцене где имају три победе из исто толико кола, Партизанови кошаркаши су у регионалном такмичењу остварили по једну победу и пораз и гледаће да на сутрашњем гостовању Морнару у Бару (17 часова) исправе пропусте из меча претходног кола са Приморском.

„Још једно гостовање, још једна веома тешка утакимца је пред нама. Морнар има веома незгодне играче и када уђу у ритам тешко им је парирати. Концентрација, дисциплина у нападу и одбрани, пожртвованост је оно што нам треба на високом нивоу. Само тако можемо до циља“, објаснио је Андреа Тринкијери, тренер Парног ваљка.

Још се не зна да ли ће у саставу освајача Купа Србије бити Американца Рашона Томаса који већ две седмице вуче повреду. Остали играчи су спремни.

„Сећам се пре три сезоне првог кола које смо одиграли у Бару. Морнар је тада тек ушао у АБА лигу, али је и онда имао добар тим и сјајну публику. Победили смо кошем који је Новица Величковић дао пред крај, али је утакмица била веома тешка и лако смо могли да је изгубимо. Сигуран сам да ће и сутра бити веома тешко, тим пре што је Морнар и ове година склопио добру и искусну екипу и што играју веома ефикасно. Ипак, и ми се уздамо у своје квалитете. Верујем да можемо да одиграмо добру утакмицу и да дођемо до победе која би нам пуно значила“, поручио је репрезентативац Стефан Бирчевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар