Потез који би затресао Европу: Армани хтио да доведе Вејда!

Кошаркашки клуб Олимпија Милано планирао је да летос доведе прослављеног НБА играча Двејна Вејда.  

Кошарка 19.10.2019 | 08:57
Потез који би затресао Европу: Армани хтио да доведе Вејда!
Армани хтео да доведе Двејна Вејда! Разговор с Ђинобилијем родио идеју о Сколи... Председник миланског клуба открио какве је планове имао власник Ђорђо Армани.

То је открио председник клуба популарно познатог као Армани, из спонзорских разлога, Лео Дел'Орко.

Он је, у интервјуу за "Газету дело Спорт", поменуо неколико занимљивих ствари везаних за прелазни рок.

"Желели смо да доведемо неку НБА звезду овог лета и били смо заинтересовани за Двејна Вејда", казао је Дел'Орко.

Вејд је прошлу сезону провео у Мајамију, али је на крају исте решио да не настави да се бави професионалном кошарком и пензионисао се.

Популарни "Флеш" је трипут освојио прстен НБА лиге, био Ол-стар 13 пута и у својим витринама има бројне друге награде, а његов долазак у Европу, који вероватно није било ни близу реално, би сигурно био један од најинтересантнијих потеза у скоријој историји.

Армани је летос променио шефа стручног штаба и генералног менаџера. На место тренера дошао је искусни Еторе Месина, уместо Симонеа Пјаниђанија, док је нови ГМ постао Христос Ставропулос.

Председник екипе такође је открио да се, заједно са власником Ђорђом Арманијем, састао са генералним менаџером Фенербахчеа Маурицијом Герардинијем.

"(Ђорђо) Армани и ја смо се састали са Маурицијом Герардинијем. Да смо се договорили са њим (око преузимања функције ГМ-а прим. аут.), Пјаниђани би остао наш тренер", истакао је Италијан.

Дел'Орко је говорио и о одласку Мајка Џејмса, који је био убеђен да је део планова екипе Етореа Месину за ову сезону, али се на крају растао са Арманијем и отишао у ЦСКА.

"Он је имао уговор са нама. Причао је са Месином двапут, а у међувремену је играо турнире са пријатељима у САД. То није било професионално са његове стране".

Армани није добро кренуо у италијанском првенству па после четири кола има два пораза, док је у Евролиги нешто бољи са учинком од два тријумфа и једног неуспеха.

Новац је ретко када био проблем за миланску Олимпију откако је пре више од једне деценије у власничку структуру упловио чувени модни креатор Ђорђо Армани. Упркос великим буџетима милански клуб није бележио складне резултате и бројни досадашњи пројекти завршавали су се трагично. Поготово је тај јаз између уложеног и оствареног видљив у оквирима Евролиге. И поред тога Ђорђо Армани не одустаје од идеје да Олимпију учини великом и моћном.

Због тога су се летос догодили нови резови. Окренут је нови лист, доведено јако тренерско име у лику Етореа Месине, а идеја је била да се клуб озбиљно појача из НБА лиге. И то не онима који у најјачој лиги света нису имали своје место, већ једним од најбољих асова ове ере - Двејном Вејдом! То је за миланску Газету, као и многе друге ствари, открио председник Олимпије Лео Дел'Орко, иначе дугогодишња десна рука Ђорђа Арманија и његов најближи сарадник.

“Овог лета смо хтели да доведемо једно огромно НБА име од 36-37 година, које је таман завршило каријеру тамо. Да, у питању је Двејн Вејд. Причао сам са Месином о овој теми. Али, није се десило“, прича Дел'Орко.

Пошто идеја са Вејдом није прошла, Олимпија је убрзо довела другог НБА ветерана и понајбољег играча Мундобаскета у Кини – Луиса Сколу.

“Неколико седмица касније разговарао сам с Мануом Ђинобилијем о Сколи и тако се родила идеја о његовом довођењу код нас. После свега што је урадио на Светском купу, морали смо да га доведемо. Да, има 39 година и можда би његова минутажа требало да буде дозирана, али он је озбиљан човек. Он је играч каквог сваки тренер воли и велики је професионалац“.

Председник Олимпије одгонентнуо је праве разлоге зашто је Мајк Џејмс напустио Милано.

“Мајк је био под уговором с нама. Имао је два озбиљна разговора с Месином, а онда смо сазнали да мимо нашег знања у САД игра неке турнире у баскету с пријатељима. То је јако непрофесионално и морали смо да реагујемо“.

Овог лета било је приче о повратку Алесандра Ђентилеа у редове Манекена.

“Анализирали смо ситуацију тренер и ја, али онда смо схватили да би тај потез био преурањен. Идеја је да он ипак ради негде друго ове сезоне. На Светском купу је играо солидно, подсетио је на себе из неких прошлих времена“.

Занимљива је прича и о томе како је Еторе Месина уопште дошао у Милано. Све полази од разговора с генералним менаџером Фенербахчеа Маурицијем Герардинијем...

“Господин Армани и ја смо лично разговарали с Герардинијем о могућности да дође код нас. Да смо постигли договор, Симоне Пјаниђани би остао тренер Олимпије. Како се то није десило, контактирали смо Месину и питали га да ли би хтео да преузме шира задужења осим тренерских. Одговорио је потврдно, да то баш и жели. Договорили смо се за мање од 24 часа“.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар