Звезди пауза помогла да санира повреде

Трио под упитником због дугог пута. . .  "Ако не за Рад, онда у уторак за Тотенхем очекујем да имам све играче на располагању".  Владан Милојевић о репрезентативној паузи: Као кад се ишло у војску. . .  Вечити проблем за све љубитеље клупског фудбала је пауза због термина за репрезентације. Ево шта о томе каже Владан Милојевић.

Фудбал 18.10.2019 | 10:32
Звезди пауза помогла да санира повреде
После недељу дана паузе због термина за репрезентације, фудбалери Црвене звезде у петак се враћају пред своје навијаче. Од 20 часова на стадиону "Рајко Митић" гостује екипа Рада (пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Пошто црвено-беле већ у уторак чека дуел Лиге шампиона са Тотенхемом у Лондону, сигурно је да ће Владан Милојевић поново комбиновати тим и неке од водећих играча сачувати напора. Пре свих оне који су путовали током недеље...

Управо је то и најавио Звездин тренер на конференцији за медије уочи дуела са "грађевинарима".

"Данас очекујемо да се врате Бен, Дегенек и Борјан. Видећемо каква је ситуација са њима због далеких путовања. Онако 'телефонски' имам информацију да су ок... Драго ми је због добрих резултата које су остварили у својим репрезентацијама. Ова пауза нам је помогла због повреда појединих играча које смо успели да санирамо и ако не од утакмице са Радом, онда већ за дуел са Тотенхемом требало би да имамо све у тренажном процесу", најавио је Милојевић.

Конкретно, повреду је залечио Кањас, али је и даље неизвесно хоће ли Боаћи и Гајић моћи да играју у петак.

"Боаћи вуче неку мању повреду и није играо из предострожности (против Трепче у Купу). Видећемо каква је ситуација, као и са Гајићем. Ако не сутра, у току следеће недеље сигурно ће бити спремни".

О ВАН ЛА ПАРИ

"Сви играчи који су дошли заслужују да буду овде. Нису џабе дошли, али треба им времена, треба да буду стрпљиви. Ла Пара се полако уклапа. Велика су очекивања у Звезди, тражи се 'сад и одмах', али бићемо стрпљиви са њим јер верујемо да ће испунити очекивања".

Рад је тренутно претпоследњи на табели Суперлиге са само седам бодова из 11 утакмица. Милојевић, ипак, верује да ће "грађевинари" заиграти боље доласком тренера Драгана Радојичића и стога позива своје играче на опрез.

"Рад је екипа која у својим редовима има доста квалитетних играча и сигурно им је ова пауза значила после промене тренера. Мој колега Драган Радојичић је урадио јако добар посао прошле сезоне са Пролетером и већ се виде помаци у игри Рада. Сигурно ће доћи растерећено на 'Маракану', имају тим састављен од искусних играча, али мислим да моји играчи све то знају. Очекујем лепу утакмицу, без обзира што је петак и радни дан, позвао бих наше навијаче да у што већем броју дођу да подрже екипу. Имамо у наредном периоду доста утакмица. Првенство се захуктало и сваки бод може да буде кључан за оно што желимо, а то сам већ нагласио да је титула".

Сјајном Партијом пре недељу дана против Трепче у шеснаестини финала Купа Србије наметнуо се Вељко Симић, стрелац четири од укупно осам голова. 

Милојевић, међутим, није желео да открије да ли ће се крилни нападач наћи сутра у стартној постави.

"Ми знамо ко је Вељко. Он је стандардан, као и сви остали. Драго ми је што су играчи који немају велику минутажу мотивисани. То је професионализам и то ме радује баш из утакмице са Трепчом. Драго ми је што играчи прихватају тим за који се одлучм са својим стручним штабом и изузетно ми је драго што сарађујем са таквим људима и професионалцима".

Сигурно да стручном штабу црвено-белих неће бити лако да мотивишу екипу за дуел са претпоследњим тимом Суперлиге само неколико дана пред пут у Лондон, али Милојевић не верује да ће имати проблем.

"То је ствар мотивације и психологије. Причамо са играчима и свесни су да нам је приоритет свих приоритета првенство, односно титула. Ако смо нешто зацртали, онда морамо да будемо јако обазриви", упозорио је.

Осврнуо се тренер црвено-белих и на игру свог тима у последње време.

"Тежимо да имамо добру и атрактивну игру, коју ће испратити резултати, али свака утакмица је прича за себе и никад не можете знати унапред шта ће бити".

За крај, Милојевић је истакао да му је жао што екипи није био дозвољен улазак на Косово и Метохију, где је требало да буде одигран дуел против Трепче, који је због тога премештен у Стару Пазову.

"Радовали смо се одласку на утакмицу са Трепчом, желели смо да играмо тамо. Знам колико је тешко нашем народу на Косову. Није ствар само у утакмици, већ у том сусрету тамо, заслужили су и ти људи да виде Црвену звезду. Надам се да ће доћи тренутак када ћемо опет играти на Косову". 

Владан Милојевић о репрезентативној паузи: Као кад се ишло у војску... Вечити проблем за све љубитеље клупског фудбала је пауза због термина за репрезентације. Ево шта о томе каже Владан Милојевић.

Паузе у клупском фудбалу због термина за репрезентације многи навијачи не воле, а тренер Црвене звезде Владан Милојевић је на конференцији за медије уочи дуела са Радом - првом после паузе - упитан за своје мишљење. 

"Питање је јако добро, али ја се водим тиме да ли могу или не да утичем на нешто, а на ово не могу. Неминовно је да је пауза, волео је ја или не, она мора да се деси. Као када сте некада ишли у војску, нико вас не пита да ли волите то или не, једноставно морате то да одрадите. Мени је драго што играчи добију паузу да се мало психички одморе, проведу време са својим породицама и мало ужеле фудбала. Ако радите оно што волите, онда ништа није тешко", рекао је Милојевић и додао:

"Криво ми је ако играчи који су позвани за репрезентацију не играју, али то није до мене. Са друге стране, драго ми је што фудбалери које тренирам добијају сатисфакцију позивањем у националне тимове. Треба да им буде част и задовљство да представљају своју земљу и да се одазивају позивима".

За последње окупљање националних тимова, Звезда је дала Милана Борјана (Канада), Милоша Дегенека (Аустралија), Мохамеда Ел Фардуа Бена (Комори), Милана Павкова, Марка Гобељића, Милана Родића, Немању Милуновића (Србија), Његоша Петровића, Вељка Николића (Србија, У21) и Николу Крстовића (Црна Гора, У21).

Петровић и Крстовић играли су 180 минута, Борјан, Дегенек и Бен по 90, Гобељић 45, Родић 24 и Милуновић 23.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар