Јокановић: Очекујем још једну прилику у Премијер лиги!

Тренер Ал Гарафе Славиша Јокановић је у великом интервјуу за "Сан" поручио да се нада да ће једног дана опет водити клуб у Премијер лиги.

Фудбал 18.10.2019 | 13:04
Јокановић: Очекујем још једну прилику у Премијер лиги!
Бивши менаџер Фулама, који је са Ал Гарафом у Катару потписао двогодишњи уговор, каже и да је боравак у Енглеској био велико искуство за њега.

Јокановић је после уласка са Фуламом у Премијер лигу отпуштен у новембру 2018. после свега једне победе у 12 утакмица.

"Уживао сам док сам живео и радио тамо. Тај рад у Енглеској је био велико искуство за мене и убудуће, очекујем да добијем још једну прилику да радим у Премијер лиги или Чемпионшипу. Ја сам једини тренер који није Британац, а који је остварио две промоције у Премијер лигу. Најбоље место да радите као менаџер је Енглеска, видећемо шта ће бити касније", рекао је Јокановић.

Каже да није љут ни на кога у Фуламу због отказа.

"Сви знамо шта у овом послу може да се догоди после неколико лоших недеља. Они су направили потез који и многи други клубови чине да пронађу решење. Направио сам неке грешке, Фулам је правио грешке, али живот иде даље. Не осврћем се на оно што је прошло", каже Јокановић.

Клаудио Ранијери се није дуго задржао као његов наследник на "Крејвен Котиџу", свега три месеца. Јокановић је препоручио Скота Паркера.

"Скот је био мој први избор. Имао сам разговор са њим. Рекао сам му када сам долазио, дођи и бићеш менаџер после мене. Он је напочетку своје менаџерске каријере, али је веома добар момак и добар тренер. Верујем да наставља тамо где смо стали и очекујем да буде успешан. Верујем да има квалитет да врати Фулам у Премијер лигу", додао је некадашњи играч Војводине и Партизана.

Катар ће бити домаћин Мундијала 2022. године. Јокановић каже да је обишао неколико стадиона где ће се играти мечеви и убеђен је да ће то бити најбоље Светско првенство до сада.

"Играли смо четири утакмице на климатизованим стадионима и температура је била савршена за играње фудбала. Чак и када је спољна температура била изузетно висока. Температура у новембру и децембру, када ће се играти, биће пријатнија, али технологија је невероватна. Посетио сам и Ал Џануб стадион, одушевљен сам виђеним. Има још доста тога да се изгради, ради се брзо и верујем да ће све бити завршено на време. Катар је сјајно место и напредоваће и даље. Биће трансформисан, изгледаће као потпуно нова земља. Не бавим се нагађањем, говорим само о оном што видим, убеђен сам да ће то бити набоље првенство до сада", закључио је Јокановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар