Јединствени пут пропадања Киријакоса Пападопулоса...

Дечко од 18. 000. 000 евра у Регионалној лиге Немачке! Грчки репрезентативац у 27. години на новом почетку. . .

Фудбал 18.10.2019 | 13:42
Јединствени пут пропадања Киријакоса Пападопулоса...
Професионални (модерни) фудбал је суров. Ново доба не познаје стару славу, а у то се на личном примеру уверио и Киријакос Пападопулос, 27-годишњи грчки штопер који је данас заокружио јединствени пут пропадања једне каријере. Иако је доста обећавао, посебно када је као 18-годишњак из Олимпијакоса прешао у Шалке, каријера у Немачкој му је годинама у консатантном паду па је на крају завршио у регионалној лиги.

Фудбалер који је у неко срећније време (за њега) вредео чак 18.000.000 евра и био на корак од преласка у Манчестер Сити у ери скупих куповина Грађана, пребачен је јуче (среда) из првог тима ХСВ-а у други тим овог клуба који се такмичи у четвртом рангу.

После разговора са тренером Дитером Хекингом и генералним директором Јонасом Болтом, доскорашњем репрезентативцу Грчке је предочено да је тренутно тек шеста штоперска опција у табору лидера Цвајте и да на њега више не рачунају, те да ће му у јануару омогућити да напусти клуб шест месеци пре истека уговора.

Пребацивање Пападопулоса у нижи ранг само је круна ужасног брака који су ХСВ и Грк спојили пре две и по године када је откупљен за 6.500.000 евра од Бајера из Леверкузена на инсистирање тадашњег тренера Маркуса Гиздола (тренирао га у Гелзенкирхену), а његове игре биле су симбол пропадања некадашњег шампиона Европе који је у мају 2018. испао из Бунделсиге први пут у историји.

За сво ово време Папа је финансијски прошао одлично, пошто и даље зарађује 4.000.000 евра по сезони, до 30. јуна следеће године. Треба рећи и да су га повреде масакрирале па је због њих у каријери паузирао чак 686 дана, односно готово две године. Прошлу сезону је пропустио скоро целу због повреде колена, а сви ти пехови (имао их и пре Хамбурга) су спречили да испуни потенцијал и можда га сломили.

У 27. години Пападопулоса очекује нови почетак, а можда крене опет из домовине и табора ПАОК-а, клуба за који је навијао као дечак иако се афирмисао у Олимпијакосу. Само, прво да се докаже у регионалној лиги Немачке...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар