Отац био капитен Звезде, син сад игра против црвено-бијелих!

"Нисао веровао!" Наследник некадашњег лидера црвено-белих биће у среду ривал некадашњем тиму свог оца. "Боље тако него да смо играли један против другог".

Кошарка 16.10.2019 | 20:59
Отац био капитен Звезде, син сад игра против црвено-бијелих!
Гостовање Црвене звезде Макабију у Тел Авиву (четвртак, 20.05) биће специфична утакмица за Зуфера Авдију (60).

Некадашњи кошаркаш, који је чак десет година носио црвено-бели дрес (1979-1989), дочекаће да уживо гледа меч у којем ће на једној страни бити његов некадашњи клуб, а на другој екипа чија је домаћа звезда његов син, Дени Авдија (18).

Бивши репрезентативац СФР Југославије (69 наступа) живи у Израелу од 1990. године, станује у Херцлији, води кошаркашку академију и директор је тамошње спортске хале.

Наравно, уз то прати развој свог сина, великог талента коме одавно предвиђају рану селидбу у Америку, у НБА лигу.

Минулог лета, Авдија јуниор предводио је репрезентацију Израела до титуле шампиона Европе у узрасту до 18 година, а ова сезона биће прилика да тај таленат покаже и на евролигашком нивоу. За сада се још није "уписао".

"За просечно девет минута, Дени је шутнуо три лопте, ретко је и долазила до њега. Али, трећи је по броју рампи у Евролиги. Важно је да игра у првенству Израела и да стиче самопоуздање", рекао је Авдија за "Спортски журнал".

Упитан за меч Макаби - Звезда, он каже да је причао са сином о том дуелу и да Дени зна против кога ће играти.

"Рекао сам му, мада он то зна. Тата ти је био капитен Звезде, нисам веровао да ће мој син заиграти против ње. То је куриозитет дуела Макабија са Звездом. Боље него да смо играли један против другог".

Црвено-беле ће посетити у хотелу.

"Отићи ћу, наравно, мада нема људи из времена мог играња у Звезди. Осим Небојше Илића, са њим ћу се дружити".

Његов син, Дени, почео је своју другу сезону у сениорском тиму.

"Има уговор, али у случају понуде из НБА - може да оде. А наредне године изаћи ће на драфт, по прогнозама биће у првих пет, у 10 сигурно".


Зуфер Авдија са супругом и сином Денијем на утакмици Звезде 2003. године.

У каквој атмосфери Макаби дочекује црвено-беле?

"Биће то прва евролигашка утакмица Макабија као домаћина ове сезоне. Прве две су изгубили од Химкија и Реала на једну лопту. После победе Звезде над Фенербахчеом овде су се сви забринули, међутим кад су црвено-бели изгубили од Будућности свима је лакнуло, у смислу да Београђани могу да се добију".

Према Авдијиним речима, дуел ће носити психолошку тежину за "Понос Израела".

"... Ако Макаби победи, то је нормално, но, ако изгуби биће паника јер је то онда трећи узастопни губитак. Наравно, Макаби је у Тел Авиву фаворит", додао је он.



Некадашњи капитен црвено-белих рекао је да би Звезда могла да буде позитивно изненађење у борби за Топ 8 и додао да ће меч у дворани "Менора Мивтачим" бити одигран пред пуним трибинама. Макаби је унапред распродао свих 11.000 места, јер су купљене све сезонске улазнице за утакмице тима који има огроман значај за Израел.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар