Видео: У Звијезди 09 траже изузеће појединих судија!

Премијерлигаш из Етно села Станишићи Отвореним писмом Комитету за судије и суђење Фудбалског савеза БиХ тражио изузеће појединих судија са мечева Звијезде 09. Погледајте детаље са спорних утакмица.

Фудбал 15.10.2019 | 19:24
Видео: У Звијезди 09 траже изузеће појединих судија!
Звијезда 09 из Етно села Станишићи послије 12. кола држи "фењер" у Премијер лиги БиХ са само три освојена бода, без изједне побједе, али у клубу из Семберије сматрају да би њихов бодовни салдо могао бити знатно већи да у неколико наврата нису драстично оштећени судијским грешкама.

С тим у вези, из Звијезде 09 Отвореним писмом Комитету за судије и суђење Фудбалског савеза БиХ тражили су изузеће појединих судија са мечева овог клуба, а текст објављен на званичној интернет страници клуба преносимо у цјелости:

"Дубоко уважавајући напоре Фудбалског савеза БиХ да направи помак у домаћем шампионату, принуђени смо упозорити вас на негативне појаве лошег суђења у току овог шампионата, гдје је у неколико мечева драстично оштећен наш клуб.

Најдрастичнији примјер је меч 12. кола текућег шампионата Тузла сити - Звијезда 09, гдје је наш клуб оштећен на најгрубљи начин, јер голману противничког клуба није досуђена дициплинска мјера црвеног картона у 4. минути меча. На том мечу је судија Матео Муса усмјерио ток меча, донио бодове противнику, а Звијезда 09 је на најгрубљи начин оштечена.

Сматрамо да поједине фудбалске судије који су до сада судили неке мечеве нашем клубу нису повјерени задатак одрадили на нивоу и нису поштовали правила фудбалске игре, а с тим у вези вас најљубазније молимо да као судијска организација и надлежни орган који делегира судије домаћег шампионата у будућности не одређујете поједине судије на мечеве Звијезда 09 јер сматрамо да у таквим мечевима нећемо имати равноправан третман. Које су то судије, веч и сами знате јер цијела спортска јавност је била свједок из викенда у викенд на нашим мечевима у протеклих 12 кола шампионата гдје су доносили одлука на штету нашег клуба.

Љубазно молимо да судијска организација ФС БиХ искористи свој утицај и да покрене истрагу о томе да ли Матео Муса, али и остале судије, праве намјерне грешке на штету ФК Звијезда 09, јер су неки од њих у току меча нашим играчима саопштили да се не требају борити када су већ испали из лиге и да је то одлучено на 'врху'. Питамо се одакле некоме право да унапријед одлучи о томе ко напушта такмичење, да кроји табелу, а питамо се ко је тај 'врх'?

Желимо само равноправан третман са свим осталим клубовима у такмичењу Премијер лиге БИХ, а посебно када је у питању суђење јер смо без икакве дилеме најоштећенији клуб ове сезоне.

Подсјећамо да ми све наше обавезе према ФС БИХ уредно извршавамо, а с правом се питамо да ли ФС БИХ и судијска организација узвраћа нама на коректан начин или смо осуђени да испаднемо.

Звијезда 09 је увијек била добар домаћин, али и добар гост. На нашим мечевима никад није забиљежен ни најмањи инцидент. Све наше противнике и остале госте смо дочекали као најбољи домаћини, а на исти начин и испратили. Увијек смо достојно престављали наш клуб, али више не можемо и нећемо бити нијеми на негативности усмјерене против нашег клуба које су постале све израженије.

Звијезда 09 пружа руку сарадње за све који желе добро нашем фудбалу и нашем клубу, а желимо вам помоћи да одстраните оне који руше ауторитет фудбала наше земље, али и ваш ауторитет, као и вас који их одређујете на мечеве и уједно едукујете и школујете. Уједно желимо упозорити да ћемо се борити до задње минуте да играмо Премијер лигу и да нећемо дозволити да нас неко нечасним радњама избаци из шампионата БИХ. О свему ћемо редовно обавјештавати и све медије у БиХ", наводи се у Отвореном писму Звијезде 09, тренутно посљедњепласиране екипе Премијер лиге БиХ.

Клуб из Етно села Станишићи предочио је и видео снимке утакмица на којима сматрају да су оштећени.

Погледајте спорне детаље...







Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар