Прва лига РС: Наставља се трка удвоје!

Крупа и Рудар Приједор у 10. колу иду у госте Жељезничару и Јединству, са жељом да дођу до нових бодова и наставе трку за шампионску титулу.

Фудбал 12.10.2019 | 09:16
Прва лига РС: Наставља се трка удвоје!
Утакмицама 10. кола, односно првог кола другог круга првенства, биће настављена Прва лига Републике Српске.

Фудбалери Крупе након што су одиграли по једну утакмицу са свим ривалима, показали су највише и са 22 бода заузимају лидерску позицију, три корака испред приједорских "рудара".

Водећи двојац током викенда гостоваће, Крупа Жељезничару, а Рудар Приједор Јединству, гдје ће настојати да упишу нове "тројке", те тако удвоје наставе трку за шампионску титулу.

Приједорчани ће имати далеко лакши задатак, јер су Брчаци посљедњепласирани послије девет одиграних кола, са свега два тријумфа и чак шест пораза.

С друге стране, лидера првенства очекује комшијски дерби, против бањалучких "плавих", који су једини ове сезоне из дуела са Крупљанима изашли непоражени.

Свакако да ће то бити мотив више за Крупу, која у повратничкој сезони у Првој лиги РС жели да "плеше" само једну сезону и врати се у бх. елиту.

Алфа Модрича против Козаре у Градишци покушаће доћи до првих овосезонских бодова ван свог стадиона. Неће им то бити лако, јер су "црвено-бијели" пред својим навијачима на четири сусрета славили три пута, уз један реми.

У Источном Сарајеву Славија ће бити домаћин Подрињу, а нити једна од екипа ове сезоне не бриљира. Играју по систему "топло-хладно", па су "соколови" тренутно на петом, а Јањарци на скромном осмом мјесту и јасно је да их очекује велика борба за опстанак.

Слободна у овом колу, које је на програму у суботу од 15 часова, је екипа Текстилца из Дервенте.

ПРВА ЛИГА РС - 10. КОЛО:

Козара - Алфа Модрича (15.00)
Славија - Подриње
Јединство - Рудар Приједор
Жељезничар - Крупа
Слободна екипа: Текстилац

ТАБЕЛА: Крупа 22, Рудар Приједор 19, Козара 11, Алфа Модрича 10, Славија 9, Жељезничар 8, Текстилац 8, Подриње 8, Јединство 6.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар