Реал Мадрид ''окренуо радаре'' према Салцбургу!

Микс Златана и Ван Бастена би могао да наследи Бензему! Ериксен стиже одмах за 25. 000. 000 евра.

Фудбал 12.10.2019 | 00:00
Реал Мадрид ''окренуо радаре'' према Салцбургу!
Реал Мадрид је слабо ушао у сезону, али како време пролази, ствари изгледају све боље. Међутим, шта год да се деси, очигледно је да су Реалу потребна појачања. Нека хитна у јануару попут Ериксена, али и нека која гарантују светлу будућност.

Мадриски медији се и данас баве вероватним доласком Кристијана Ериксена у зимском прелазном року. Данац је одбијањем свих понуда за продужетак уговора у Тотенхему, јасно ставио до знања да жели да иде. А сан му је да обуче дрес Реала. Уговор му истиче на лето, тако да је јануар последња шанса Тотенхему да нешто заради. Далеко мање од реалне вредности, али макар нешто. Тотенхем се предао и дао Ериксеновом менаџеру зелено светло да дође са Реаловом понудом. Спурси траже око 25.000.000 евра да пусте Данца у јануару, Реал тренутно вага да ли да плати толико или сачека лето и добије Ериксена за џабе. Врло вероватније је прва опција. Потребан им је одмах, а ризикују да га до лета уграби неко од конкуренције попут Манчестер Јунајтеда и Јувентуса.



И док се обруч око Ериксена сужава за зимски, Реалови радари су окренути према Аустрији за летњи прелазни рок. Мадридски Ас пише да је Краљевски клуб озбиљно усмерио пажњу ка норвешком чуду од детета ЕрлингуХаланду из Ред Бул Салсцбурга. Дечко којег већ сада пореде са Ван Бастеном и Ибрахимовићем блиста у дресу аустријског шампиона иако му је тек 19 година. Хет-трик на дебију у Лиги шампиона, погодак Ливерпулу на Енфилду, укупно 18 голова на 11 мечева ове сезоне. Евидентно је да је реч о посебном нападачу.

Манчестер Јунајтед га одавно прати, Оле Гунар Солскјер му је тренерски отац, али када се Реал умеша у причу онда је јасно ко је фаворит. Халанд се уклапа у Реалову нову политику довођења и афирмисања најбољих младих играча света. Платили су преко 120.000.000 евра за тандем бразилских тинејџера Винисијус– Родриго, довели су Луку Јовића као једног од најталентованијих нападача, све већу шансу добија талентовани Уругвајац Валверде, Едер Милитао је планиран као стуб одбране у будућности, много се очекује и од Браима Дијаса, а Марко Асенсио има тек 23 године. Уз Едегарда, Луњина, Куба и још неке младе таленте на позајмицама, Реал има генерацију за следећу деценију. Халанд припада том друштву…

Реал за сада не рамишља о понуди и само прикупља информације. Али ко зна шта све може да се деси до лета. Халандова цена расте из меча у меч, списак клубова који га прате је све већи и гламурознији, па Реал можда неће имати много времена да чека Норвежанина.

Један од проблема за Реал је што је Халандов менаџер Мино Рајола са којим Флорентино Перез избегава да послује. Али Халанд има и саветника у виду оца Алф Ингеа, некадашњег репрезентативца и првотимца Манчестер Ситија. Зато Рајолина моћ утицаја на играча није велика и зато је млади нападач лако одбио понуду Јувентуса иако га је агент саветовао да пређе код његових пријатеља у Торино. Халанд је удраво размишљао и у договору са оцем одлучио да из Молдеа пређе у Салцбург.

Али ако овако настави, питање је колико ће Халанд успевати да одоли интересовању већих клубова и да остане у Аустрији. Реал се не одбија ако дође понуда. Краљевски клуб је летос дао велики новац за ЛукуЈовића којег планира као наследника Карима Бенземе на месту центарфора. Србин се полако уклапа, а Халанд би могао да дође у перспективи као конкуренција Јовићу када искусни Француз напусти Мадрид.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар