Кад је било важно, Гист је окупљао црвено-бијеле!

Американац је држао кратке "тајм-ауте" док је одмицао меч против Фенербахчеа. Ево шта је говорио саиграчима.

Кошарка 11.10.2019 | 19:05
Кад је било важно, Гист је окупљао црвено-бијеле!
Задовољан побједом и урађеним пред 17.000 навијача, Џејмс Гист (33) је уморан и добро расположен сједио у свлачионици послије меча против Фенербахчеа.

Искусни центар постигао је 11 поена и сакупио осам скокова у тријумфу у којем се ипак истакао тим, а не појединци.

Додуше, Мохамед Фаје јесте искорачио у први план када је било најтеже и важном тројком пет минута прије краја "погурао" екипу ка првој побједи у Евролиги.

"Он је важан дио тима. Нико не доноси енергију као он", рекао је Гист о свом некадашњем ривалу са грчких терена и саиграчу од кога цијели тим има користи.

Посебно у одбрани.

"Као тим морамо да схватимо да одбрана увијек мора да 'ради'. Биће утакмица када нећемо моћи да постигнемо велики број поена, али дефанзивно морамо да имамо енергију и фокус. То морамо да радимо цијеле године", додао је Гист.

Док је утакмица одмицала, Американац је све чешће дозивао саиграче и на паркету одржавао кратке "тајм-ауте". Шта је причао?

"Само сам говорио играчима да остану фокусирани. Када је хала овако бучна, онда се лако догоди да нестане комуникација са клупом, тренером. Зато сам морао да при сваком прекиду или фаулу окупљам момке око себе, да их усредсредим на оно што је сљедеће. Без обзира на то шта урадимо у нападу, наша одбрана мора да буде најбоља, тако да сам се трудио да будем сконцентрисан на то. Да не будемо ухваћени у раскораку, већ да останемо заједно", објаснио је он.

Послије меча, у Звездиној свлачионици није било славља. Гист је неколико пута истицао да је сезона тек почела.

"Ово је велика побједа, али истовремено нећемо да идемо превише унапред. То је само једна утакмица и морамо да останемо скромни и да наставимо да радимо. Показали смо шта смо способни да урадимо, али биће дугачка сезона, дугачак пут и не можемо више да размишљамо о овој утакмици. Готова је. Вечерас можемо да уживамо, али већ од сутра размишљамо о мечу против Будућности у недјељу".

Он је нагласио и да су црвено-бијели пред својим навијачима урадили оно што нису у Атини. Сада су искористили прилику.

"Фенербахче није 100 одсто у форми. Весели се вратио из повреде, Дерек Вилијамс ће имати велику минутажу, Де Коло је увијек у доброј форми, али истовремено морамо да користимо ове тренутке. Имали смо шансу да 'ухватимо' Панатинаикос у Атини, али смо изгубили пет разлике. Та прилика се поново створила данас и искористили смо је. Сљедеће недјеље имамо Макаби и неће бити лакше у Тел Авиву, тако да имамо шансу да почнемо веома добро, ако се фокусирамо на оно што би требало да радимо", додао је Гист.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар