"Мирно и без већих инцидената", а ухапшено 85 људи!

Све то прошло је "без значајних инцидената", наводи се, али не прецизира шта су били безначајни инциденти.

Фудбал 11.10.2019 | 16:14
"Мирно и без већих инцидената", а ухапшено 85 људи!
"На подручју града, као и на стадиону за вријеме јавног окупљања, нису забиљежени значајнији сигурносно негативни догађаји, оштећења имовине, као ни повређивања особа", саопштила је овог петка ујутру сплитска полиција и додала да је због прекршаја закона о спречавању нереда на спортским такмичењима јуче ухапшено укупно 85 људи.

Од тога, 36 хрватских држављана и 49 странаца, махом Мађара, који су допутовали на Јадран да бодре своју репрезентацију у комшијском дербију у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Тај меч није се добро завршио по њих, јер су вицешампиони свијета побиједили резултатом 3:0пред 30.000 навијача на "Пољуду".

Полиција је на "Пољуду" пронашла осам кутија различитих пиротехничких средстава.

У сплитској полицији напомињу да је ситуација била мирна, јер су "током дана предузимали мјере превенције и интензивно обезбјеђивали центар града и мјеста окупљања навијача, посебно 'фан зону' одакле су гостујући навијачи уз пратњу полиције испраћени на стадион".

Све то прошло је "без значајних инцидената", наводи се, али не прецизира шта су били безначајни инциденти.

"Врхунска атмосфера. Гледаоци су били феноменални. Ништа негативно нисмо осјетили. Публика се издигла изнад клубова и свега. Били су поносни и навијали су за своју репрезентацију", рекао је двоструки стријелац Бруно Петковић, који је као нападач Динама углавном непожељан у Сплиту и околини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар