Звезда апелује на навијаче: Без увреда у Арени!

Црвено-бијели подсјетили да је на снази нови дисциплински правилник Евролиге, према коме је ПАО кажњен због вријеђања Милана Томића.

Кошарка 10.10.2019 | 15:17
Звезда апелује на навијаче: Без увреда у Арени!
КК Црвена звезда спремна је за прву евролигашку утакмицу ове сезоне у Штарк арени, јер ће у четвртак у 19 часова угостити Фенербахче, у мечу другог кола Евролиге.

У најави тог дуела, са Малог Калемегдана упућен је апел навијачима да навијају спортски, да поштују нови кодекс Евролиге и да не вријеђају противника.

У претпрошлом дуелу ових тимова у Београду, Жељку Обрадовићу су са трибина добациване увреде, а најтрофејнији европски стручњак је послије те утакмице љутито рекао да "пријатељства више не важе".

Овог пута, црвено-бијели су апеловали на своје присталице да навијају фер, спортски и да поштују све актере утакмице.

Прочитајте клупско саопштење.

"КК Црвена звезда мтс до сада је организовао на десетине великих европских утакмица које су остале упамћене по амбијенту, бројности, децибелима који су стизали са трибина, било је великих побједа, али се увијек памтила атмосфера".

"У пуној Арени су падали највећи клубови Евролиге, а Београд и Арена су због таквог амбијента за многе играче гостујућих клубова били једно од најпожељнијих мјеста за играње кошарке".

"Црвену звезду чека нова евролигашка сезона, а прича почиње утакмицом са Фенербахчеом, клубом који је бивши првак Европе И редовни учесник завршних турнира у протеклих неколико година".

"Евролига чији смо дио је прописала правила и она ће ове сезоне бити још ригорознија, о чему свједочи И податак да је Панатинаикос као домаћин прве утакмице у новој сезони платио казну од 10 хиљада евра због вријеђања тренера Црвене звезде Милана Томића од стране домаћих навијача и употребе ласера!".

"Због тога и потпуне информисаности јавности и посебно свих који ће се у четвртак наћи у "Штарк Арени” клуб доставља на увид комплетан нови дисциплински правилник Евролиге".

"Поводом утакмице 2. кола Евролиге Црвена звезда мтс - Фенербахче одржан је састанак безбједности у просторијама клуба на Малом Калемегдану коме су присуствовали представници свих служби које ће бити задужене за безбједност на овој утакмици као и представници Црвене звезде".

"Клуб подсјећа да је на снази нови дисциплински правилник Евролиге и подсјећа на све могуће ситуације које су претходних сезона доводиле до казни за наш клуб: закрчени пролази, употреба пиротехнике и петарди, било какве врсте увреда, убацивање тврдих предмета на терен…".

"Клуб позива све који буду дошли у "Штарк Арену” да то учине знатно раније због детаљних претреса на улазима, такође да спортски навијају бодре свој клуб и не вређају противнички!"

"Покажимо још једном зашто су Београд, пуна Арена и КК Црвена звезда једно од најбучнијих И "најватренијих” мјеста за гостујуће екипе, али само у оквирима спортског фер и коректног навијања, у оквиру прописаног и дозвољеног!"

"Досадашње казне озбиљно су утицале на буџет и пословање клуба, јер је КК Црвена звезда и поред свих похвала и урађеног, због различитих врста прекршаја платио огромну суму новца у претходним годинама!", саопштено је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар