Ракитић: Нико не воли Хрватску више од мене!

''Оставио сам иза себе државу која ми је дала све. Швајцарска је мени и мојој породици дала прилику да будем један од њих, дали су нам све'', рекао је Ракитић.

Фудбал 10.10.2019 | 09:54
Ракитић: Нико не воли Хрватску више од мене!
Иван Ракитић, фудбалер Барселоне, након што је пропустио прошле утакмице квалификација за ЕУРО 2020 репрезентације Хрватске, вратио се у дрес са државним грбом.

Према наводима хрватских медија данас је тим поводом изјавио да су га погодиле тврдње појединаца да више не жели играти за Хрватску, те истакао да нико нема већу жељу и осјећај љубави према домовини.

Ракитић је прије свега нагласио да је било болно слушати критике на његов рачун, те одговорио на њих.

"Поштујем свачије мишљење, али је било болно. Нико нема већу жељу и не осјећа љубав према Хрватској коју осјећам ја. Оставио сам иза себе државу која ми је дала све. Швајцарска је мени и мојој породици дала прилику да будем један од њих, дали су нам све. Али, моје је срце одлучило да куца за Хрватску", нагласио је Ракитић.

Сјајни везни фудбалер објаснио је због чега је узео паузу од репрезентације, рекавши да је то учинио због ситуације у Барселони у којој је изгубио мјесто у стартној постави.

"И ја бих радо да знам шта је разлог моје ситуације у Барселони. У фудбалу се догађају ствари које не можемо увијек разумјети, али их морамо испоштовати. Неугодно ми је и тешко јер сам навикао да играм, увијек сам био спреман дати све за екипу, а сада се то мало промијенило", казао је између осталог Ракитић и додао:

"За мене никада није било дилеме, за мене је репрезентација број један. Понекад имаш таквих ситуација. Да сам знао процијенити ситуацију у клубу, и ја бих другачије реаговао. Нисам био чист у глави, нисам то био ја. Било је коректно и поштено према играчима. Хвала саиграчима у репрезентацији на подршци, желим да ми и даље буду подршка. Морам ситуацију у клубу оставити иза себе. Желим се што боље припремити за репрезентацију."

Пред Хрватском су двије важне утакмице групе Е квалификација за Европско првенство 2020. године. У првој ће 10. октобра у Сплиту, први пут након 2015. године, угостити Мађарску, а у другој три дана касније гостовати Велсу.

Након пет кола Хрватска је лидер у групи Е са десет бодова, а слиједе је Словачка и Мађарска са по девет. Велс је четврти са шест бодова и утакмицом мање, док је Азербејџан посљедњи са једним бодом.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар