"Љубав према тенису је моје погонско гориво!"

Тријумфом на турниру у Токију Новак Ђоковић је показао да је повреда рамена, због које је УС Опен завршио предајом у осмини финала, у потпуности залечена.

Тенис 07.10.2019 | 18:27
"Љубав према тенису је моје погонско гориво!"
Први тенисер света је оправдао очекивања и тријумфовао на турниру на којем је играо по први пут. Освојио је нових 500 поена и повећао разлику у односу на Рафаела Надала на АТП листи.

Ђоковићу ће то свакако дати додатно самопоуздање за Мастерс у Шангају на којем брани титулу.

"Нисам испустио ни сет, одиграо сам фантастичан турнир. Сва моја искуства у Токију, како на терену тако и ван њега, била су позитивна. Осећам велико самопоуздање за Мастерс у Шангају, на турнир стижем са великим самопоуздањем. Надам се да ћу сезону завршити у великом стилу", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света је осетио атмосферу на терену на којем ће се следеће године одржати и олимпијски турнир. Ђоковић је рекао да му је циљ да у Токију 2020. освоји злато.

"Имајући у виду да су Олимпијске игре увек високо на мојој листи приоритета и жеља, желео сам да осетим каква је овде подлога и како је играти на овом терену. Веома сам задовољан условима на стадиону 'Ариаке', осећао сам се врло комотно. Сјајно је играти на оваквом терену. Надам се да ће тако бити и на Олимпијским играма", додао је шампион Токија.

Он је додао и да је био пријатно изненађен топлим речима противника у финалу, Џона Милмана.

"Дирнуле су ме његове речи. Заиста је лепо од њега што је рекао тако нешто", подсетио је Новак на Милманове речи како је Новаков легат 'нешто што ће дуго трајати и на шта треба да буде поносан'.

"Покушавам да будем скроман и да чврсто стојим на земљи мада сам свестан тога да ће, када будем престао да играм тенис, будуће генерације причати о мени на позитиван начин и свему ономе што сам постигао у овом спорту", додао је Новак.

Осим што је освојио нових 500 поена, Новак је такође и смањио разлику за Рафаелом Надалом у АТП трци на 1.460 поена заостатка. Његова жеља је да по шести пут годину заврши као први рекет света.

"Главни извор инспирације стиже изнутра. Играте турнир и играте меч, али то је свега десет до 20 одсто твоје тениске године. Све остало је вежбање, тренинг. Морате имати мотивацију на дневној бази, нешто што вас води и покреће, што ће учинити да на терен изађете инспирисани и да играте добар тенис. Поштујем када људи кажу да се ради напорно, али ја сам више за то да се уз тај напоран рад види и тај позитиван приступ, да је видљиво да уживате у тенису. Ако радите нешто што не волите, тешко је тако трајати на дуге стазе. Играм тенис целог живота, професионалац сам више од 15 година и планирам да играм још много година. Надам се да ћу бити здрав и да ћу душу, ум и тело дати да остварим своје циљеве", закључио је Ђоковић.

Рекао је и шта је највећи мотов.

"Моторна снага у тој мотивацији је сама љубав према тенису, то је моје свакодневно гориво. Наравно да имам велике циљеве, али у мом случају, трудим се да их не учиним већим од оног највећег", закључио је први играч света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар