Цвајта: Бохум коначно побиједио, мирољубиво у Нирнбергу!

Сви тимови у Цвајти данас су постигли бар по гол.

Фудбал 06.10.2019 | 16:45
Цвајта: Бохум коначно побиједио, мирољубиво у Нирнбергу!
Борба за сам врх табеле у другој лиги Немачке полако добија заплет. Након данашње три утакмице деветог кола, јасно је Санкт Паули, Нирнберг и Хајденхајм морати да учине знатно више како би се укључили у битку за пласман међу прва три. Ниједан од ова три тима није дошао до победе, али ако се нешто позитивно из тога може извући, бар и даље немају проблема са ефикасношћу.

Највише погодака виђено је на терену Хајденхајма који је данас угостио Бохум. Гости до овог дуела нису знали за победу у Цвајти, али се испоставило да је та серија данас коначно прекинута. Плаво-бели су од самог старта наметнули свој висок ритам игре, што им је умногоме помогло да данас дођу до целог плена.

Већ у 7. минуту утакмице, Бохум је повео преко Зелера. Била је то велика грешка одбране домаћих, која је од старта овог напада деловала прилично смушено. Само седам минута касније на семафору је већ писало 2:0 за госте, након што је Дани Блум налетео на одбијену лопту и још једном затресао мрежу домаћина.

Ипак, тада се пробудио и Хајденхајм. У 23. минуту главни арбитар овог меча досудио је слободан ударац, а након центаршута у шеснаестерцу се најбоље снашао Роберт Лајперц и смањио на 2:1. Тим резултатом отишло се на паузу.

Одмах по повратку са одмора, Силвер Ганвула поново је одвео госте на два гола дистанце након нове грешке одбране Хајденхајма. Задња линија домаћих данас је деловала прилично смешно у појединим ситуацијама.

Наду да данас могу до бода, играчи Хајденхајма добили су у 90. минуту утакмице када је Стефан Шимер након једне прилично занимљиве акције спровео лопту у мрежу. Времена за нешто више, ипак, није било.

Драматично је било и у Килу, где је домаћин у 87. минуту успео из руке да испусти бод. Регензбург је преко Алберса дошао до велике победе којом се приближио средини табеле – 1:2. Претходно је прво полувреме завршено резултатом 1:1, пошто су по погодак постигли Баку и Џорџ.

За крај, у вероватно најнеизвеснијем мечу овог 9. кола, Нирнберг и Санкт Паули су одиграли нерешено, чиме су испустили шансу да се приближе самом врху табеле. Ђокереш је у 23. минуту утакмице довео госте у водство, а Беренс је поставио коначан резултат само пет минута по повратку са полувремена.

ЦВАЈТА - 9. КОЛО

Петак

Дармштат - Карлсруе 1:1 (1:1) 
/Думић 7 - Хофман 9/

Штутгарт - Вехен Визбаден 1:2 (1:2)
/Ал Гадуи 12 - Шефер 3, 18/

Субота

Динамо Дрезден – Хановер  0:2 (0:0)
/Корб 72, Тојхерт 89/

Хамбургер – Гројтер  2:0 (0:0)
/Дуџак 49, Кител 85/

Сандхаузен – Ауе  2:2 (2:1)
/Буадуз 16, Беренс 26 – Жиров аг 5, Тестроет 77/

Недеља

Хајденхајм - Бохум 2:3 (1:2)
/Лајперц 23, Шимер 93 - Зелер 7, Блум 14, Ганвула 50/

Холштајн Кил - Јан Регензбург 1:2 (1:1)
/Баку 16 - Џорџ 30, Алберс 86/

Нирнерберг - Санкт Паули 1:1 (0:1)
/Беренс 50 - Ђокереш 23/

Понедељак

20.30: Оснабрик - Билефелд



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар