Упаљен жути метеоаларм за четвртак у БиХ

Европски метеоролошки сервис Метеоаларм за четвртак је активирао жути метеоаларм за БиХ, док су за регије Бањалуке, Бихаћа, Ливна, Мостара, Сарајева, Требиња и Тузле издата упозорења због количине падавина и грмљавине.

Босна и Херцеговина 02.10.2019 | 17:02
Упаљен жути метеоаларм за четвртак у БиХ
У вечерњим сатима и у ноћи са сриједе на четвртак са сјеверозапада стиже пораст наоблачења праћен кишом, пљусковима и грмљавином. Вјетар ће већи дио дана бити умјерен јужни и југозападни.

У четвртак се очекује облачно вријеме са кишом и пљусковима. У подручјима изнад 1.500 метара је могућа је сусњежица и снијег.

Интензивније падавине се очекују у јутарњим сатима и прије подне, кад је локално могућа и грмљавина. Послије подне падавине, углавном, престају у Крајини, Посавини и западним подручјима БиХ, а у остатку земље падавине слабе.

Очекивана количина падавина, у већем дијелу земље, између 20 и 50, у Херцеговини локално и до 70 л/м. Вјетар слаб до умјерен сјеврени и сјевероисточни, а у у Херцеговини умјерена бура. Температуре ваздуха од 7 до 14, а у Херцеговини од 13 до 20 степени Целзијусових.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар