Трамп: Америци пријети рат ако ме смијените

Амерички предсједник Доналд Трамп упозорио је на Тwиттеру да би његов опозив могао да изазове други грађански рат у САД, цитирајући изјаву евангелистичког пастора Роберта Џефриса, који је ту оцјену изнио за "Фоx Неwс".

Свијет 30.09.2019 | 15:42
Трамп: Америци пријети рат ако ме смијените
Џефрис је додао да би земља импичментом предсједника могла да буде неповратно сломљена и да се од тога никада не би опоравила.

Трамп је на Тwиттер налогу написао да, као и сваки амерички држављанин, заслужује да се суочи са оним ко га оптужује, поготово, како је навео, зато што је узбуњивач представио савршен разговор са иностраним лидером на потпуно "нетачан и преварантски" начин.

Он је додао да не жели да се састане само са узбуњивачем "који је изнио информације из друге и треће руке", већ и са особом "која му је незаконито дала те већим дијелом нетачне информације".

"Да ли је та особа шпијунирала предсједника САД? То ће имати велике посљедице", написао је Трамп.

Он је истакао да жели да предсједник Одбора Представничког дома Конгреса САД за обавјештајне послове Адам Шиф буде испитан на највишем нивоу због "преваре и издаје", преноси "Спутњик".

"Његове лажи изнијете су на најбезобразнији и најгрознији начин у историји Конгреса. Он је написао и прочитао ужасне ствари, а онда рекао да их је изговорио предсједник", навео је Трамп.

Шиф је јуче изјавио да је Конгрес САД одлучан у намјери да добије приступ разговорима Трампа с руским предсједником Владимиром Путином и другим свјетским лидерима и додао је да је Конгрес забринут да постоји могућност да је Трамп угрозио националну безбједност САД.

Послије дојаве анонимног узбуњивача из обавештајних кругова, демократе у Представничком дому Конгреса покренуле су процедуру Трамповог опозива.

Демократе наводе да је Трамп злоупотријебио положај и да је од украјинског предсједника Владимира Зеленског тражио политичку услугу - да у Украјини истражи пословање Хантера Бајдена, сина његовог потенцијалног противкандидата на предсједничким изборима из редова демократа Џозефа Бајдена.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ранко Требиње

30.09.2019 16:04

Ако је тако, моментално га смијените.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.09.2019 17:07

Лаже Трамп више и од ових наших кобајаги владара

Name

Срамно је да се крију иза демократије

30.09.2019 17:25

Ма ста ко мислио о Трампу, лазне демократе би одавно запалиле свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слазем се

01.10.2019 02:54

ја мислим да си у праву